image

İHH Batman Şube Başkanlığı tarafından ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ münasebetiyle Mısır başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında cezaevinde tutulan Müslümanların yaşadığı zulüm ve sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

PTT Batman Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu da destek verdi.

Basın açıklamasını İHH Batman Şube Başkanı Latif Kaya okudu.

İhlallerin önlenmesi konusunda insanlığın hâlâ geçer not alamadığını belirten Kaya, "Aksine, bugün uluslararası siyaset insan haklarını ve değerlerini bir kez daha yitirmiş görünmektedir. Üstelik temel haklar konusunda tüm insanlar eşit olduğu halde, birilerinin hayatı hâlâ diğerlerinden daha değerli görülmektedir. Kendini tüm insani değerlerin merkezi olarak gören Batı; bugün yabancı düşmanlığı, Müslüman karşıtlığı ve nefret suçları girdabına girmişken, dünyanın diğer ülkelerde sivillere yönelik her türlü ihlal ‘güvenlik’ perdesi altında meşrulaştırılmaktadır. Bu ülkelerin başını yine Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Filistin çekmiştir." dedi.

"2019 Yılı İnsan Haklarının Rafa Kaldırıldığı Dönem Oldu"

Müslümanlar için insan haklarının rafa kaldırıldığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: "İşgal altındaki Filistin’de 2019 yılı, onlarca insanın hayatını kaybettiği Gazze saldırıları ve Kudüs’teki yıkımlarla dikkat çekerken, Yemen, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde 2019 yılı insan haklarının neredeyse rafa kaldırıldığı dönem oldu. İnsan Hakları Günü’nde dünyanın insan hakları karnesine bakıldığında özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerin insan eliyle üretilmiş felaketler azalmamış, aksine artmıştır. Bu gidişatı değiştirip karamsar tablodan kurtulmanın yolu, adil bir küresel düzen kurmaktan geçmektedir. Bunun için tüm mazlumların ortaklaştığı sivil dayanışma zamanı gelmiştir."

Basın açıklamasının ardından Mısır’da cezaevinde tutulan mazlumlara mektup gönderildi.

AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *