image

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ( ASKON ) Batman Şubesinin, Cumartesi günü gerçekleştirdiği aylık geleneksel buluşma toplantısının bu ayki konuğu, ilimizin sağlık il müdürü Hakan PAMUKÇU Kamu hastaneleri başhekimi Süleyman ÖDEN ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahsum EKİNCİ idi. 

ASKON Batman şubesi üyeleriyle gerçekleşen toplantıda açılış konuşması yapan ASKON Batman şube başkanı M. Selman NASIROĞLU İlimizdeki sağlık sorunlarının giderilmesi amacını taşıyan 500 yataklı hastanenin son durumunu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğini, bölge hastanesindeki sıkıntıları ilgili sıkıntıların nasıl giderilmesi gerektiği, Semt poliklinikleri, ilimizdeki hava kirliliğinin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerin çözülmesi amacıyla çevre ve şehircilik il müdürlüğüyle koordineli çalışılması ve vatandaşımızın daha iyi sağlık hizmeti alacağı konusunda neler yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Sorulara cevap veren Pamukçu ilimizdeki sağlıksal problemlerin giderilmesi amacıyla tüm personel ile gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Pamukçu, Kadın doğum hastanesinin en geç haziran ayında faaliyete geçeceği, Hasankeyf, Gercüş ilçelerinde devlet hastanelerinin açılışlarının yapıldığını, ilimiz ve ilçelerinde semt polikliniklerinin, sağlıklı yaşam merkezlerinin açıldığını ve de açılmaya devam ettiğini bu anlamda yoğun çalışmalar içerinde olduklarını dile getirdi. Pamukçu, Sason devlet hastanesinin ise 2020 yılının Eylül ayında faaliyete girmesinin amaçlandığını da belirtti.

Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahsum EKİNCİ  ise Kozluk ilçesinde de ağız ve diş sağlığı merkezinin 2020 yılının Mart ayında hizmete gireceğini belirterek, ‘da bulunan ağız ve diş sağlığı merkezinde protez ve implant hizmetlerinin verilmeye başlandığını ve de otizmli hastaların diş tedavilerine ilişkin hizmet verilmesi amacıyla gerekli çalışmaların da devam ettiğini açıkladı. 

Toplandı sonunda ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman NASIROĞLU, geleneksel ASKON toplantısına katılım sağlayan Hakan PAMUKÇU, Süleyman ÖDEN, Mahsum EKİNCİ’ye teşekkür ederek toplantıyı bitirdi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *