image

 Kozluk Okullarında uygulanan Değerler Eğitimi Projesinin Kasım Ayı değeri olan ‘’Yardımlaşma ve Paylaşma’’ teması kapsamında Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne Bağlı Kozluk Merkez Anadolu Lisesinde örnek bir çalışma yapıldı.

Kozluk Merkez Anadolu Lisesinde değerler eğitimi koordinatörlüğü görevi yürüten Meryem YANARDAĞ’ın rehberliğinde yardımlaşma konusuyla ilgili çalışma başlatan; öğrencilerden oluşan ekip; öncelikle her sınıf için kumbara (9, 10,11,12ve öğretmenler odası şeklinde) oluşturup sınıflara bıraktı. Öğrenciler sınıf sınıf dolaşarak arkadaşlarından destek istedi. Toplanan parayla daha önce tespit edilen maddi durumu yetersiz 3 aile ziyaret edildi ve bu ailelere ihtiyaçları dağıtıldı.

Ayrıca okul müdürü Ünal BOZAN tarafından temin edilen giyim malzemeleri; yardım işini organize eden ekibibe teslim edilerek çalışmalara katkı sağlandı. Görevlendirilen 4 öğrenci ile birlikte yardımlar ihtiyaç sahiplerine verildi. Bu çalışmada öğrenciler aktif bir rol oynayarak, değerler eğitiminin amaçlarından birisi olan yardımlaşma ve paylaşmanın önemini daha iyi benimsediler.

VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *