image

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine devam eden acılı aileler, çocuklarının dağda olmasının sorumlusunun Salahattin Demirtaş olduğunu söylediler.

2015 yılında HDP tarafından kaçırılan oğlu Özkan Aydın için evlat nöbetine devam eden baba Süleyman Aydın, CHP'li vekillerin eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini gündeme getirmesine tepki gösterdi.

Aydın, “Buraya geldiğimde aile sayısı 17 idi. Sayımız artıyor ve şu an 58 aile buradadır. Aileler HDP’nin iç yüzünü öğrendiler. Sayımız artığı için CHP Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini gündeme getirdi. Selahattin Demirtaş tahliye olursa çocuklarımızı tekrar dağa gönderecek ve analar tekrar ağlayacak. Biz onun tahliye edilmesini istemiyoruz. Demirtaş anne ve babaların yüreğini parçalamış ve ailelerin Selahattin Demirtaş’ın üzerine ahı var. Biz her gün Demirtaş’a beddua ediyoruz. Bizim çocukların dağda olmanın sorumlusu odur. PKK, Kürtler için değil Ermeni davası için mücadele ediyor. 40 yıldır ölen hep Kürtlerdir. Bunlarda Allah korkusu varsa bizi çocuklarımızla buluştursun ve bu hasret bitsin.” şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *