image

Kayıt yaptırmak isteyen Peygamber sevdalısı halkın kayıtlarını bir an önce yaptırma çağrısında bulunan Aydın, “ 9 Kasımdan beri kayıtlar alınıyor. Tüm Türkiye’de, özellikle Batmanımızda gençlerimizden, öğrencilerimizden, halkımızdan yoğun talep var. İlgi bizleri memnun ediyor. Sınava katılmak isteyen kardeşlerimizden isteğimiz bir an önce kayıtlarını yapıp kitaplarını okumalarıdır. Tüm soruları kitaptan soracağımız için ne kadar erken kayıt yapılıp kitaplar alınsa o kadar iyi hazırlık yapılmış olur.” İfadelerini kullandı.

Her yıl binlerce kişinin katıldığı sınava bu yıl daha çok katılım beklediklerini vurgulayan Aydın, Siyer Yarışması çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Batman’ın merkez, ilçe ve bağlı mahallelerinde sınavın afiş ve duyuru çalışmalarını yaptıklarını belirti… Aydın, bu sınavın tüm yaş kategorilerine yönelik olduğunu söyledi.

Geleneksel hale gelen siyer yarışmasının bu sene de bütün güzelliğiyle çalışmalarının devam ettiğini aktaran Aydın, "Çok şükür gerekli bütün resmi izinleri aldık ve çalışmalarımıza başladık. Hemen hemen tüm okullara afişlerimizi astık ve okullarda kayıtlar almaya başladık. Elhamdülillah kayıtlar iyi gidiyor, şimdiye kadar binlerce kayıt aldık. İnşallah bundan sonra da daha güzel bir şekilde devam edeceğiz." dedi.

ALLAH RESULÜNÜN HAYATINI ÖĞRENMEYE İHTİYACIMIZ VAR

"O'nu oku, O'n yaşa" temasıyla Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup yaşamak gerektiğine dikkat çeken Aydın, özellikle bu karanlık devirde insanlarımızın Allah'ın resulünün hayatını öğrenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Peygamber Efendimiz dünyaya gelmiş en hayırlı insandır. Biz O'na uyarsak Rabbimizin deyimiyle inşallah biz cennete gideriz." diyen Aydın, "Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu görevi üstlenmişiz. İnşallah bunu devam ettirmeye çalışacağız. Bu sınavlar da Peygamber Efendimizi tanıtıp cennete giden yolu göstermek içindir. Çünkü Peygamber Efendimiz'in devri Saadet devridir. Asr-ı Saadet diyoruz. O'nun geldiği devirde nasıl Saadet Asr-ı yaşanmışsa biz inanıyoruz ki bugün Allah'ın resulü bilinirse, yaşanırsa bu devirde aynı şekilde Saadet Asr-ı olur. Mutlu bir hayat yaşarlar Peygamber Efendimiz sadece cennet için, değil dünyamızı güzelleştirmek için de gelmiştir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu yarışmaları Allah'ın resulü tanınıp, bilinip, yaşanması için.” Dedi.

"O'NU OKUMAK, O'NU YAŞAMAK EN ÖNEMLİ GAYEMİZ OLMALIDIR"

Her yaşa hitap eden yaklaşık 2 bine yakın ödülün olduğunu ama asıl ödül ve kazancın Allah'ın resulünü okumak olduğunu vurgulayan Aydın, "Hediyelerimiz, Umre ödülü, tablet, bilgisayar, bisiklet çeşit çeşit hediyelerimiz var. Bu şekilde gençlerimizi özendirmeye çalışıyoruz. Tabi dediğimiz gibi O'nu okumak, O'nu yaşamak en önemli gayemiz olmalıdır. Diğerleri ise bu işin tamamen hediyesidir. Sizlerin aracılığıyla tüm halkımızı davet ediyoruz. Tabi gençlerimiz bu sınava girmelidir. Bu sınavları yapmak için verdiğimiz mücadele ortak olmalıdır. Peygamber Efendimiz sadece Peygamber Sevdalıları Vakfının peygamberi değil, O tüm Müslümanların peygamberidir. Bu sınava da katkıda bulunabilecek herkes katkıda bulunsun. Çünkü biz inanıyoruz ki katkıda bulunanlar ahirette bize hayır olarak dönecektir. Tüm halkımızı bu sınavlara girmeye, bize ortak olmaya, yardımcı olmaya sizlerin aracılığıyla davet ediyoruz." diye konuştu.

Umre ödülü ve yüzlerce hediyenin verileceği siyer yarışmasının son başvuru tarihi 17 Ocak 2020. Sınav ise 2 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak. Sınav sonuçlarının ise Mart 2020'da açıklanacağı belirtildi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *