image

Dün saat 10’da basın mensuplarıyla bir araya gelen 25. ve 26. Dönem HDP Mardin ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ağır eleştiriler yönelttiği partisinden istifa etti. Aslan, gelinen süreçte HDP’nin kendi tabanıyla, referans aldığı halkının değer ve gelenekleriyle arasına mesafe koyarak, sermayesini önemli oranda tükettiğini belirtti. Aslan, HDP’nin halkının değil, bir kısım, marjinal grupların rotasını izler hale geldiğini söyledi.

 HDP HALKIN DESTEĞİNİ KAYBETTİ

HDP’nin dış baskılardan değil, genel merkezde dönen iç entrikalardan dolayı halkın desteğini kaybettiğini ve zayıfladığını vurgulayan Aslan, “Bu bağlamda mevcut parti genel merkez yönetimi, Kürt halkı başta olmak üzere bölge insanının temsil yeteneğini büyük ölçüde erezyona uğratmıştır. HDP dış baskılardan değil, genel merkezde dönen iç entrikalardan dolayı halkın desteğini kaybetmiş ve zayıflamıştır.” Dedi.

OLİGARŞİK YAPILAR HDP İÇİNDE SİYASET YAPMAYI OLANAKSIZ HALE GETİRMİŞTİR

Mevcut parti yönetimini isim vererek hedef alan Aslan, “Gelinen noktada özellikle isim vererek belirtmek isterim ki, partinin örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılarından Alican Önlü ve türevlerinin şahsımızda halklarımıza karşı geliştirdikleri hakaretvari ifadeler ve ötekileştirici tavırlar ve söylemler yenilir yutulur olmaktan çıkmıştır. Yukarda bahsi geçen şahıs ve etrafındaki kümelenen kliklerce oluşturulan oligarşik yapılar HDP içinde siyaset yapmayı olanaksız hale getirmiştir.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *