image

Öğretmenler gününü kutlayan Vali Şahin, “24 Kasım gününün, tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenlik mesleği, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Bizlerin en kıymetli varlığı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve onları yarınlara hazırlayan öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. “ dedi.

Vali Şahin, “Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır. Ülke olarak zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair iddiaları olan ülkemizin hedeflerine ulaşması açısından büyük bir cevhere sahibiz. Bu cevheri 2023 Eğitim Vizyonu ışığında işleyerek en kısa zamanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak temel hedefimizdir. Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bu hedeflere ulaşmak için bizler de öğretmenlerimize her türlü desteği sunmaktayız. Böylece 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki çalışmalarla Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açılacak ve bunun öncüleri de öğretmenlerimiz olacaktır. Bu itibarla siz kıymetli öğretmenlerimiz; Ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi ve yön verebilmesi için bilimsel düşünmeyi esas alan, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı nesiller yetiştirme sorumluluğunu bir an olsun bile içinizden eksik etmemelisiniz.” İfadelerini kullandı.

Vali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

MEHMET EMİN URAZ

 



 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *