image

Başkan Gür, Çocuk Hakları Günü’ özel olarak değinerek, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olduğunu söyledi.

Gür, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’’nin ayırım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları güvence altına almayı hedeflediğini belirterek Türkiye’nin bu sözleşmeyi 1990 yılında imzalayarak iç hukukun bir parçası haline getirdiğini bildirdi.

 

‘’Bir milletin geleceği çocuklardır’’ diyen Gür,  Çocukların özel bir korunmaya ve pozitif bir ayırımcılığa ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

 

Çocuklarımız yarınlarımızdır ilkesi ile çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunun altını çizen Gür, şunları kaydetti: ‘’Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklarımızın sevgi dolu bir ortamda, başta eğitim olmak üzere, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü ihmal ve istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, olumlu iletişim kurabilen, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar olabilmeleri için çaba gösteren milletler, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. İnanıyorum ki, çocuklarımız, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik alanında gerçekleştirilen reformlar, yatırımlar; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi için gösterdiğimiz hassasiyet dolayısıyla, ileride çok daha güzel ve çok daha huzurlu bir Türkiye’de yaşayacak.’’

 

İslam coğrafyasında küresel emperyal güçler tarafından sürdürülen zulmün, en çok çocukları etkilemekte olduğuna dikkati çekmek isteyen Gür, çocukların Nebevi bir şefkate ihtiyacı olduğunu söyledi. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *