image

Geçtiğimiz Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında balık tutmak için Batman Çayı'na giren Süleyman Çelik (19)'in cansız bedenine ancak 6 gün sonra ulaşılabildi.  
Olay, 6 gün önce Batman merkeze bağlı Bıçakçı (Kerikê) köyü mevkiinde, Batman Çayı'nda meydana gelmişti.
Gencin bulunması için jandarma, dalgıç polisler, AFAD, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu. 6 günlük aramanın ardından nihayet gencin cesedine ulaşılabildi.
Yaklaşık 40 kilometrelik alan boyunca Batman Çayı'nda arama yapan ekipler; su üstü, su altı ve kıyı boyunca arama çalışmalarının yanı sıra dron ile de aramalar yaptı.
Yapılan aramalar 6 gün sonra sonuç verirken, Çelik'in cansız bedeni Bıçakçı köyü aşağısında Adıyaman Dalgıç Polis Ekipleri tarafında bulundu.
Sudan çıkarılan Çelik'in cansız bedeni Savcı incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna gönderildi. 
VALİLİK OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Yaşanan boğulma vakası ile ilgili Valilik tarafından açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, "11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında Batman Merkez Bıçakçı köyü civarında akrabalarıyla balık avlamak için Batman Çayı'na giden 2002 doğumlu Süleyman Çelik isimli şahıs dengesini kaybetmesi sonucu suya düşerek kaybolmuştur. Olayın öğrenildiği andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmak için Batman Barajının kapakları kapatılarak su kesilmiştir. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı 7 kişilik Jandarma Arama Kurtarma dalgıç ekibi ile Bitlis ve Adıyaman İllerinden Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 5 kişilik dalgıç ekibi getirilerek su altı, su üstü ve kıyı taraması arama kurtarma çalışmalarına başlanılmıştır. Drone ve botların da kullanılarak ilimizden 25 kişilik AFAD ekibi ve 65 kişilik İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekibin katıldığı yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucu 16 Kasım.2019 Cumartesi günü şahsın cansız bedenine ulaşılmıştır." denildi.  AHMET KÖLGE



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *