image

Korık Mahallesinde bulunan Kur'an kursunda düzenlenen icazet merasimine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İlim Yatılı Erkek Kur'an Kursu Yöneticisi Alamettin Konak, Kur'an Kursu hocaları, çok sayıda bölge âlimi ve vatandaşlar katıldı.

İlim Yatılı Erkek Kur'an Kursu Kur'an Hocası Seyid Abdullah'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, Medrese Hocası Molla Maşuk Konak'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İslam'ın ilme, okumaya bilgiye büyük önem verdiğini belirten Molla Maşuk, medreselerin önemine değindi.

Molla Maşuk'un konuşmasının ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Medreseler Fatihler yetiştirir, Fatihler at koşturur ve yol olur küffarın diyarlarına. İslam'ın izzetini ve İslam'ın doğru öğretisini aktarır ve anlatırlar çeşitli beldelere. Orada açılır medreseler, orada okunun Allah'ın (celle celaluhu) kitabı, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sünneti. Peygamberimiz, (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Ben her fani gibi dünyadan göç edeceğim, göç ediyorum ama size iki şey bırakıyorum ona sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla tefrikaya düşmezsiniz, asla ayrılığa, delalete düşmezsiniz. O bırakmış olduğum şey; Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve benim Sünnetimdir' diyor. İşte Allah'ın (celle celaluhu) kitabını aktaracak, Hazreti Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) sünnetini aktaracak olan da burada yetişen ilmi ile amil gençlerimiz, müderrislerimiz, öğrencilerimizdir." dedi.

İl Müftüsünün konuşmasının ardından program, Siirt Tillo Erkek Yatılı Kur'an Kursu Müderrisi Molla Burhan'ın oğlu Molla Alamuddin El-Mücahidi'nin icazet metnini okuması ile devam etti.

İlahiler ve salavatlar eşliğinde devam eden program icazet almayı hak eden 22 âlime icazet belgeleri takdim edildi.

Törende icazet alan talebeler adına Hafız Mehmet Lokman Konaç da kısa bir konuşma yaptı.

"BU YIL 22 TALEBE ARKADAŞIMIZI MEZUN ETTİK"

Yapılan icazet merasimiyle ilgili bilgi veren Medrese Hocası Molla Maşuk Konak, "Bu yıl 22 talebe arkadaşımızı mezun ettik. İcazetlerini verdik. İcazet, medreselerde okutulan kitaplar neticesinde verilir. Sarf, nahv, mantık, usül kitapları, Arap dili ve edebiyatıyla ilgili kitapları okuduktan sonra, fıkıh, tefsir, hadis kitapları verilir. Belli bir kitap silsilesini bitirdikten sonra bu icazet merasimini düzenliyoruz. Bir talebe bu kitapları ortalama 7-8 yılda bitiriyor. Ardından da icazetlerini almaya hak kazanıyorlar." şeklinde konuştu.

"ZAMANIMIZDA ETRAFIMIZI SARAN ÇOK BÜYÜK BİR TEHLİKE VARDIR"

İslam düşmanların hedefinde Kur'an-ı Kerim olduğuna dikkat çeken Konak, "Zamanımızda etrafımızı saran çok büyük bir tehlike vardır. Hazreti Peygamber'imizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hadislerini, hayatımızdan kaldırma çabasındadırlar. Kur'an-ı Kerim ortadan kaldırmak için başta ulema ve şeyhlerimizi inkâr edip kötülediler. Daha sonra orta derecedeki müştehileri itibarsızlaştırdılar. 4 büyük mezhebimizin imamlarına saldırdılar. Şu anda da Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hadislerini hayatımızdan kaldırmayı amaçlıyorlar. Son hedefleri de Kur'an-ı Kerim'in insanlar arasından kaldırma çabasıdır. Bunu başaramayacaklar. Biz bu tuzaklara gelmeyelim. Bu tuzaklara karşı uyanık olalım. Batı ülkelerinde tezgâhlanmış tuzaklara karı uyanık olalım. Amaçlarına ulaşamayacaklar." ifadelerini kullandı.  

"MEDRESELER ÇOK ÖNEMLİ EĞİTİM KURUMLARIDIR"

Medreselerin önemine değinen Konak, "Medreseler çok önemli eğitim kurumlarıdır. En başta bu medreselerde edep ve ahlak öğreniliyor. Zamanımızın en büyük kıtlığı edep, ahlak ve İslam terbiyesidir. Ham olsun medreselerde bir talebe tam istediğimiz kaliteye varmasa bile edep, ahlakında değişiklik olur. Anne babasına ve topluma karşı edep ahlak şuuruna varıyor. Bu zamanlarda medreselerin en büyük sermayelerden bir tanesi de o edep ve ahlaktır. Medreseler çok önemli eğitim kurumlarıdır. Edebin, ahlakın ve salahiyetin merkezidir." dedi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *