image

Havaların soğumasına rağmen evlatları dağa kaçırılan 56 aile, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 69 gündür evlat nöbeti devam ediyor. Kızının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen baba Yasin Kaya, HDP basınının polis ve devletin ailelere para verdiği şeklindeki haberlerini yalanlayarak kendilerine iftira edildiğini söyledi.

Kaya, "Kızım 2015'te HDP ve PKK tarafından kaçırıldı. HDP basını; 'Polis ve devlet bunlara para veriyor.' önce AK parti şimdi de 'Polis ve devlet para veriyor.' diyor. Bu büyük bir iftiradır. Bize iftira atmasınlar. Biz çocuğumuz için buradayız. HDP/PKK çocuğumu dağa götürmüş, çocuğumuzu köle olarak kullanıyor. Kendi çocukları Avrupa'da yaşıyor ve keyif ediyor. Bizim çocuklar dağlarda kuru ekmek bulamıyor. Hangi milletvekilinin çocuğu dağdadır. Allah PKK'yı kahretsin." dedi.

"BİZ KENDİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BURADAYIZ"

HDP basını tarafından kendilerine iftira edildiğini söyleyen baba Şevket Bingöl de şunları söyledi: "69 gündür buradayız. Çocuklarımız için 69 sene de bekleriz. HDP'liler kendi basınlarında açıklama yapmış; 'Polisler bunlara para vermiş.' Bunlar yalan söylüyorlar. 40 yıldır kimse bunlara karşılık vermediği için bu iftirayı atıyorlar. Polise, devlete ve bize iftira atıyorlar. Biz kendi çocuklarımız için buradayız. Çocuklarımız onların ellerindedir. Gerçek analar ve Kürtler buradadır. Onlar Kürt kanı üzerinde rant yapıyorlar. O rantı kendi evlerinde kendi çocuklarının üzerinde yapsınlar. Biz içeri girmeye çalıştığımızda polisler sizi koruyor." İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *