image

Dualarla açılan Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışında konuşma yapan Batman Valisi Hulusu Şahin, “uygulama otelimizle birlikte Hasankeyf turizm bölgesindeki yatak kapasitemiz sıfırdan 98’e çıkmış oldu. Şuan da 98 kapasiteli olarak kayıtlara geçeceğiz. Hasankeyf’in yeniden doğumuna hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu seferki Hasankeyf çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve çok daha doğru hamleler ile gelişecek.” dedi.

Hasankeyf’te yaptıkları tüm çalışmaların dünya tarafından adım adım izlendiğini ifade eden Vali Şahin, bunun farkında olduklarını ve takdir de edileceğini söyledi.

Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Çok detaylı çalışıyoruz. Doğru hamleler yapmak istiyoruz. Bu hamlelerden bir tanesi de aslında bu uygulama oteli ve turizm meslek yüksekokulu çünkü bir turizm faaliyeti yapılacaksa bunu önce bilgi ile yoğurmamız lazım. Doğru bir hizmet sektörünü oluşturmak için üniversite desteği şart. Burada bunu sağlayacağız. Bu sadece bir uygulama oteli değil, burada öğrencilerimiz yetişecekler. Başta Hasankeyf olmak üzere bölgenin ihtiyacı olan turizm elemanları buradan yetişip bölge illerine dağılacaklar. Hem istihdam sağlanacak hem de turiste doğru hizmet nasıl yapılır burada iyi bir şekilde öğretilecek. O yüzden çok önemsiyoruz. Elimizden gelen desteği bugüne kadar verdik ve bundan sonrada destek olacağız. Hasankeyf ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Tabi bunlar uzun soluklu, büyük projelerdir. Birden olacak şeyler değil ama emin adımlarla yürüdüğümüzü belirtmek isterim. Sular yükselirken bizim projelerde arkasından geliyor.”

Cumhurbaşkanının emri ile bu uygulama oteli buraya yapıldığında çok uğraştıklarını belirten Rektör Durmuş, “Otelin yapım aşamasında karşılaştığımız zorlukları arkada bırakarak nihayet mutlu sona geldik. Projenin tamamlanmasında Sayın Valimizin çok büyük emeği oldu. Dika Genel Sekreteri proje aşamasında ve projenin tamamlanmasında çok büyük destekleri oldu. Projede emeği geçenlere başta valimiz olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Hasankeyf’te böyle bir otelin açılacağına zamanında hiç kimsenin inanmadığını belirten Rektör Durmuş, “YÖK’ e gittiğimde onlara dedim ki Hasankeyf’e öğrenci istiyorum. YÖK yetkileri de bana dediler ki ‘nasıl Hasankeyf’e öğrenci istiyorsun, Hasankeyf’in nüfusu nedir ki’? Bende onlara dedim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın emridir. Cumhurbaşkanımız dedi ki  ‘Hasankeyf’e bir uygulama oteli ve bir de hastane yapın. Hasankeyf’in geleceği çok parlaktır’ demişti. Onun emri ile hastane yapıldı. Bugünde yapımı tamamlanan ve hizmete giren Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışını yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini yerine getirmiş olduk. Otel faaliyete geçti. Buraya öğrenci alımı da gerçekleşti. Şimdi öğrencilerimiz cıvıl cıvıl bu okulun içerisinde dolaşıyor. Bu öğrencilerin sayısı 68’e ulaştı. İnşallah bu sayı daha da artacak. Burası cıvıl cıvıl olacak. Hasankeyf ve ülkemiz canlanacak. Bu tarihi ilçemiz inşallah yeniden hayat bulup canlanacak ve eskisinden daha iyi konumda olacak. Turizm şehri ve cenneti olacaktır.” dedi.

Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışında konuşan Dika Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “ Böyle bir projenin gerçekleştirilmesinde Dika’nın da olması gerçekten beni de çok gururlandırdı. Dika olarak işimiz katma değeri olan çalışmalar yapmak. Hasankeyf Uygulama Oteli de Hasankeyf’te turizm açısından çarpan etkisi yüksek katma değerli bir projedir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini de bu proje kapsamında yerine getirebilmek bizim için çok önemliydi.” Dedi.

Hasankeyf’i dünyada tanımayanın olmadığını ifade eden Genel Sekreter Altındağ,  “Hasankeyf’e,  inşallah başta Sayın Valim olmak üzere Rektörüm, Belediye Başkanım ve bu işin yapımındaki tüm aktörlerle beraber daha güzel yatırımları kazandıracağız. Bizim burada hedefimiz Hasankeyflilere istihdam yaratabilmek ve bu otelin kurumsallaşmasına katkı sağlamak ve Hasankeyf’e gelen tur operatörlerine ev sahipliği yapacak bir tesis olmasını sağlamaktır.” Dedi.

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un ev sahipliğinde yapılan açılışa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel idaresi genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, kamu kurumu müdürleri, STK Temsilcileri, Üniversite personeli ve öğrencileri katıldı. MEHMET EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *