image

1958’te bir husumetten dolayı köylerini terk eden ve kısa zamanda olayın, barışla sonuçlandığını belirten Türkan aileleri, binlerce dönüm arazilerinin aynı yıl gasp edilerek 62 yıldan bu yana sürülüp alakasız kişiler tarafından kiraya verildiğini belirttiler.

“1974’TE MAHKEME AÇTIK”

1974 yılında tapulu arazileri olmasına rağmen mahkemeye başvurup hukuk yoluna gittiklerini belirten Türkan ailelerinin büyükleri Resul Türkan, Behçet Türkan, Ebedin Türkan ve ailenin diğer bireyleri, kendi arazilerine dönüp sürmek için kararlı olduklarını ifade ettiler.

“ARAZİLER TAPULU MALIMIZ”

Kozluk ilçesine bağlı Çayönü köyünün Kesmetaş mezrası arazilerinin dedeleri Tayip Türkan, Mecit Türkan ve Fero Türkan adına kayıtlı olduğunu belirten torunları Resup Türkan, Behçet Türkan ve Ebedi Türkan, onlarca aile ve yaklaşık 300 nüfus ile kesin dönüş kararı aldıklarını söylediler.

“BÖLGE BÜYÜKLERİYLE GÖRÜŞTÜK”

Türkan aileleri yaptıkları açıklamada; “Köyümüze kesin dönüş kararımızı bölgenin ileri gelenlerine, devlet yetkililerine, akil insanlara ve sulh yolunda olanlara bildirip olumlu tepkiler aldık. Bizde kendi tapulu arazilerimizi sürmek ve köyümüze yerleşmeye karar verdik. 62 yıldan bu yana arazilerimizi adeta gasp yoluyla sürenlerin de bizleri anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde bulunan ailelerimizle uzun zamandan beri istişare ettik. Hakkımızda hayırlısı olsun” diye konuştular.

“DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Bu konuda devlet büyüklerinin, siyasetçilerin, kamu kurum ve kuruluşların, STK, Oda, Akil insanlar ve bölgenin kanaat önderlerinin desteğini beklediklerini belirten Türkan aileleri; “Adalete olan güvencemiz ve inancımız tamdır. Türkan aileleri olarak bugüne kadar hiçbir kulun hakkını yemedik ve yemeyeceğiz. Tek dileğimiz ata topraklarımıza geri dönmektir. Köye geri dönüş ve diğer yasalardan yararlanmak istiyoruz. Özellikle Kozluk Kaymakamımız Sayın Osman Bilici’den destek bekliyoruz.” diye konuştular. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *