image

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak idrak edilen Mevlid Kandilinin heyecanı tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye'de de yaşanıyor. Peygamber Efendimizin veladetinin yıldönümü olan Rebiülevvel ayının 12'inci gecesi, bugün Müslümanlar tarafından zikir, dua ve ibadetlerle idrak edilecek.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in veladetinin yıldönümü olan Mevlid Kandili ile ilgili duygularını dile getiren vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in daha iyi tanınması ve örnek alınması gerektiğini belirttiler.

Mevlid Kandilinin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyen vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hakkıyla tanınması gerektiğini belirttiler.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ”

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek hayatının özellikle gençlere çok iyi anlatılması gerektiğini belirten Fuat Sesli, “Bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlarım ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini, birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmesini temenni ediyorum. Peygamber Efendimizin yaptığı güzellikler meydandadır. O’nu okuyup, dinleyip ve anlamak lazım. Peygamber Efendimizi gelecek nesillere aktarmak lazım. O bizim için en güzel örnektir. O’nu örnek almamız ve gelecek nesillere aktarmamız lazım. Şu an en çok ihtiyacımız olan örnek insan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem’dir. Bütün ümmetin çok ihtiyaç duyduğu örnek bir öğretmendir.” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN BİZE GÖSTERDİĞİ YOLDAN İLERLEMELİYİZ”

Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek alınması gerektiğini belirten Bayram Urlu da, “Öncelikle Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini kutluyorum. Bize bıraktığı bu güzel miras için O’na layık ümmet olabilmeyi Allah (Celle Celaluhu) inşallah bizlere nasip eder. Bugün O’na daha çok muhtacız. Müslümanların birlik olması lazım. Birlik olmadıkları müddetçe başarılı olamazlar. Bir kâfire bel bağlanmaz. Müslüman Müslüman’a güvenir. Müslüman Müslüman’a yanlış yapmaz ve bundan dolayı da Peygamber Efendimizin bize gösterdiği yoldan ilerlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI KUR'AN-I KERİM'Dİ”

Peygamber Efendimizin âlemlere rahmet olarak gönderildiğini ve bütün insanlık için en güzel örneklik teşkil ettiğini belirten Muhammed Armutçu ise, “Eğer ki biz peygamberin ümmeti olmak istiyorsak, ilk önce hakkıyla iman etmemiz, kelime-i şehadeti tekrar getirmemiz gerekiyor. Çünkü peygamberimizin ahlakı Kur'an-ı Kerim'di. Eğer ki O’nu örnek almayacaksak kimi örnek alacağız. Peygamberimizi örnek almamız çok önemlidir. Ama maalesef örnek almıyoruz.” şeklinde konuştu.

“KEŞKE O’NU HAKKIYLA ÖRNEK ALABİLSEYDİK”

Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik eden Muhammed Yılmaz ise “Öncelikle Peygamberimizin veladet yıldönümü olan bu geceyi herkesin kutlamasını tavsiye ederim. Çünkü öncelikle Peygamber Efendimiz gelir. Bazı kişiler ne yazık ki maalesef bazı kişileri Peygamber Efendimizin üstünde görüyor ama O’nun adı bile yeter. Peygamberimizi örnek almalıyız. Çünkü Peygamberimiz önderimizdir. O’nu gerçekten örnek alabilmiş olsaydık, yaşam tarzımız ve insanlara bakış açımız değişecekti. Ama O’nu örnek almıyoruz. Keşke O’nu hakkıyla örnek alabilseydik.” diye konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMAMIZ LAZIM”

Tüm Müslümanların Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek almaları gerektiğini belirten Mehmet Yılmaz da şunları söyledi: “Tüm İslam âleminin Mevlit Kandili mübarek olsun. Peygamber Efendimizi örnek almak için birçok nedenimiz var. Ama maalesef günümüze baktığımız zaman Peygamber Efendimizi hakkıyla örnek alamıyoruz. Keşke herkes bir nebze bile olsa Peygamber Efendimizin örnek yaşantısına dair bir şeyler yapabilseydi. Bu konuda kendimize de pay çıkarmamız lazım. Ama Peygamber Efendimizi çok az kişi örnek alıyor. Peygamber Efendimizi örnek almamız lazım. Çünkü o bizim öncümüz, liderimiz.”

“DÜNYADA ÖRNEK ALINMASI GEREKEN TEK İNSAN HAZRETİ MUHAMMED’DİR”

Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlayan Sait Yıldız da, “Mevlid Kandili'nin bütün İslam âlemine barış, sevgi ve saygı getirmesini temenni ediyorum. Biz Müslümanlar bu konuda biraz daha hassasız. Özellikle bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor ve Peygamber Efendimizi örnek almamız gerekiyor. Çünkü yeryüzünde gelmiş geçmiş en büyük emanetimiz olan kendisi ve bizlere de bırakmış olduğu Kur'an-ı Kerim var. Dünyada örnek alınacak başka bir kişi yoktur. Bundan dolayı O’nu örnek almamız gerekiyor. O’nun yaşantısını, hayata bakış açısını, felsefesini örnek almalıyız ve bu dünyada örnek alınması gereken tek insan Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’dir.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *