image

Yerel esnafın, yerel market ve mağazaların Batman için bacasız fabrika konumunda olduğunu, binlerce vatandaşa iş imkânı sağladığını belirten Batmanlı market ve mağaza sahipleri yerel esnafa destek çağrısında bulundu. Son yıllarda ilimizde çığ gibi artan ulusal marketler zincirinin ilimizin ekonomisine, kalkınmasına, istihdama katkı sağlamadığını vurgulayan iş adamları vatandaşlardan yerel esnafa yönelmelerini istedi.

ULUSAL MARKETLERİN BATMAN’A KATKISI AZ

Batman’ın en eski marketlerinden Sabah Marketin yöneticisi Ferit Sertkaya, tüketicilerin yerel esnaftan, yerel marketlerden alışveriş yapmalarını rica ederek, “ Ulusal marketlere oranla bizim, yani yerel marketlerin Batman’a çok daha faydamız var. Gerek istihdam anlamında, gerek fiyat konusunda olsun yerel marketlerin vatandaşa katkısı daha çok. Ulusal marketlerin kazancı, cirosu hep dışarı gidiyor. Yerel marketlerde yapılan alışveriş sonucunda kazanılan para ise Batman’da kalıyor. Batmanımıza katkı sağlıyor.” Dedi.

YEREL MARKETLER BATMANIMIZ İÇİN BACASIZ FABRİKA KONUMUNDADIRLAR

Sabah market olarak iki noktada yetmişe yakın ailenin ekmek yediğini vurgulayan Sertkaya, “ İlimizdeki diğer yerel marketler de öyle. Yerel marketler Batmanımız için bacasız fabrika konumundadırlar. Tüketicilerimizden ricamız yerel marketleri tercih etmeleridir. Fiyat mukayesesi yaptıklarında fiyatlarımızın daha düşük olduğunu görecekleler. Marka konusunda da yerel marketler öndedir. Yerel marketler tanınan markaları satarken ulusal marketler ise genelde fason markalar satmaktadırlar. Yani biz yerel esnaf markalı ürünleri fason ürünlerden daha ucuza halkımızın hizmetine sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

YEREL ESNAFI BİR ÇATI ALTINDA TOPLAYACAK DERNEK KURMA DÜŞÜNCEMİZ VAR

Amaçlarının Batman’a, Batman halkına yarar sağlamak olduğunu belirten Sertkaya, “ İstihdamı artırmak, Batman’ın ekonomisine katkıda bulunmak temel hedeflerimiz arasındadır.  Biz yerel esnaf olarak bir çatı altında toplanıp bir dernek kurmayı düşünüyoruz. Böyle bir hedefimiz var. İnşallah yakın zamanda bu hedefimize ulaşırız.” Diye konuştu.

ULUSAL MARKETLER BATMAN’I VİRÜS GİBİ SARMIŞ

Ulusal marketler zincirinin Batman’ı virüs gibi sarıp kaynaklarını kuruttuğunu belirten Şahmar. Yön. Kur. Bşk. Yrd. Ekonomist Edip Taşkıran da yerel marketlere destek çağrısında bulundu.

Taşkıran yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki bugün Batman’da virüs gibi yayılan ulusal mağazalar Batman’ın öz kaynaklarını ve sermayesini kurutmaktadırlar. Bunlara yönelik verdiğimiz çetin mücadelede değerli halkımızdan istirhamımız yerel esnafımıza sahip çıkmasıdır. Böylelikle Batman’daki işsizlik sorununun çözüme kavuşması ve yerel sermayenin Batman piyasanın da kalması mümkün olmuş olacak.” Diye konuştu.

 

BATMAN YATIRIM YAPMAYA LAYIK GÜZEL BİR ŞEHİR

Şahmar Marketler Zinciri olarak 300 aileye ekmek kapısı olduklarını söyleyen Taşkıran, “Şuan kendi bünyemizde 300’e yakın çalışanımız bulunmakta. Hedefimiz ise 1500 çalışan sayısına ulaşmaktır. Batman yatırım yapmaya layık güzel bir şehir, insanlarımız sıcak, hoşgörülü, cana yakın. İş adamlarımız gönül rahatlığı ile Batman’a yatırım yapabilirler. “ ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *