image

Kış sezonuyla birlikte işlerinde canlılık başlayan Kuru Temizleme esnafı durumdan memnun. Fiyatları her sene artırmak zorunda kaldıklarını belirten Kuru Temizlemeciler, bu durumun sürekli zam yiyen elektrikten kaynaklandığını ifade etti.

26 yıldır Kuru Temizleme sektöründe çalıştığını belirten esnaf Ekrem Bitkin, sezonla birlikte işlerinin açıldığını söyledi. Hem okulların açılması hem de soğukların başlaması ile birlikte yüzlerinin gülmeye başladığını ifade eden Bitkin her tür elbiseyi uygun fiyata temizlediklerini söyledi.

Bitkin yaptığı açıklamada, “ 38 yaşındayım, 26 yıldır bu mesleği yapıyorum. Okulların açılmasıyla birlikte işler daha çok açılmaya başladı. Kışın gelmesi, havaların soğuması da canlılığı artırdı. Mont, kaşe, ceket tarzı elbiseler daha çok geliyor bu mevsimde. İşlerimiz yazın biraz durgun. Ama havaların soğumasıyla bu durgunluk yerini canlılığa bırakıyor.” İfadelerini kullandı.

ELEKTRİK ZAM YİYİNCE FİYATLARI ARTIRMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Fiyatlar konusunda da bilgilendirmede bulunan Bitkin, “ Ekonomik kriz bizi de etkiledi tabi. Eskiden üç dört yılda bir zam yaparken şimdi her yıl zam yapmak zorunda kalıyoruz. Elektrik sürekli zam yiyince biz de mecbur kalıyoruz. İşimizin çoğu elektrikle. Şu an takım elbise 30 lira, ceket 10 lira, pantolon 10 lira.” Dedi. M. TAHİR AKGÜL            

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *