image

Batman Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda yapılan yol ve alan düzenleme çalışmasının ardından ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra halkın katılımıyla birlikte ilk etapta 800 ağaç dikildi. 

Belediye tarafından düzenlenen ağaç dikme etkinliğine katılan vatandaşlar, belediye ekipleriyle birlikte ağaçları yeni yerlerine dikerek etkinliğe destek verdi. Batman’da kişi başına düşen yeşil alan oranını her geçen gün artırdıklarını ifade eden Başkan, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın Batman’a büyük bir kazanım olduğunu söyledi. 

Karaçam, çitlembik, mavi servi, süs kirazı, salkım söğüt, oya ağacı, erguvan, defne, tespih ağacı, süs eriği, çınar gibi ağaç türlerinden 2 bin 500 ağacı kış dönemi öncesi dikmeyi hedefleyen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ayrıca 6 bin civarında çalı türünün dikimini de gerçekleştirecek. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *