image

 

Gercüş Ziraat Odası Eğitim Ve Uygulama Merkezinde verilen uygulamalı eğitim vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hem teorik hem de pratik uygulamanın yapıldığı kursa 58 kursiyerin katıldığı gözlendi.

Batman Tarım Ve Orman İl Müdürlüğünde görevli yüksek ziraat mühendisi Zeoteknist Barış Doyar tarafından verilen Arıcılık kursu 3 hafta sürecek. Kurs sonucunda katılımcılara belge verileceğini anlatan Doyar ‘’ Kursta kursiyerlere teorik olarak dünyadaki ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, arılarda sonbahar bakımı ve arıların kışlatılması, arı hastalık ve zararlılarından korunmanın yanı sıra pratik olarak ta mevsimsel bakım, konveksiyon el ve organik arıcılık, modern ve ilkel arıcılık, ilaç kullanımı ve kalıntıları, Türkiye’de bitki florası gibi konularda bilgi verildiğini söyledi.

 Kursa gösterilen yoğun ilginin dikkatlerden kaçmadığını belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas konuyla ilgili olarak, “Hayvancılıkla uğraşan başta arıcılarımızın eğitimli olmasını çok önemsiyoruz, arıcılık Konusunda arıcıların ürettikleri ürünleri ülke genelinde daha üst düzeylere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda kurs açmaya devam edeceğiz, mesela ilimizde hindi yetiştiriciliği ve mandacılık gibi konulara talep var. Bunun eğitimle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. ‘’dedi.

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ise’’ Ziraat odamız tüm çiftçilerimize her konuda eğitim ve desteğini esirgemeyecek. Çiftçilerimizi eğitim ve uygulama merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *