image

Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki âlimlerin katılımıyla Diyarbakır'da gerçekleşen ''4'üncü Âlimler Buluşması yoğun bir katılımla gerçekleşti.

4’üncü Alimler Buluşmasında konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı, Batmanlı kanaat önderi Molla Enver Kılıçarslan, toplantının ümmetin vahdetine vesile olmasını temenni etti.

Kılıçarslan, "Allah-u Teâlâ bizi, kendisini razı edelim ve halkımıza hizmet edelim diye yaratmıştır. Allah-u Teâla Kur'an-ı Kerim'de; 'izden hayra çağıran, kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun.' diye buyuruyor. Peygamberimiz de bir hadiste şöyle buyuruyor; 'Sizler hayra çağırmaz, kötülükten alıkoymazsanız dualarınız kabul olmaz. Allah-u Teâla sizi zelil eder.' Bugün İslam âlemi tarihte olmadığı kadar zillet altındadır. İhtilaf altındadır. Dünyanın dört bir yanında İslam beldeleri işgal ediliyor. Müslümanlar hicret ediyorlar, onlara zulüm ediliyor. Bugün zillet altında olmamızın sebebi bizlerin Allah'ın kitabından uzak durmamızdır. Bizler namaz kılıyoruz ama cihadı ihmal ediyoruz. Ümmete karşı öncelikle âlimler sorumludur. Âlimler peygamberlerin varisleridir. Bugün âlimler herkesten önce bu halka karşı sorumludurlar."

"Bugün bizler Allah'ın dinine yardım etmezsek Allah'ın yardımı tecelli etmez." diyen Kılıçarslan, "Malımızla, canımızla cihad etmezsek, dilimizle de karşı çıkmayıp sükut edersek dünyada zelil olduğumuz gibi ahirette de zelil oluruz. Bugün küfür ehli bizi memleketimizden sürüyor. Onlar bizim topraklarımızda menfaat mücadelesi veriyorlar. Bizler de zengin topraklarımızda, petrol ve gaza rağmen kendi topraklarımızda aç kalmışız. Bizim vazifemiz Allah'a ibadettir. Ki Allah'u Teala bizi bunun için göndermiştir. Bizler bu Kur'an'la Allah'ın huzuruna gideceğiz." İfadelerini kullandı. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *