image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mahallelerde tespit ettikleri sorun ve sıkıntıları kamuoyuyla paylaşarak çözümüne ilişkin yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında ziyaret ettikleri mahallelerde tespit ettikleri sorun ve sıkıntıları düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

M. Şerif Durmaz yaptığı açıklamada, çalışma yaptıkları Ondokuzmayıs, Kısmet, Pınarbaşı ile Sağlık Mahallelerinde tespit ettikleri sorunları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaşıp çözüme kavuşmasını istedi.

Her mahallede ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirten Durmaz, yetkililerin bu sorunların çözümüne yönelik ivedi bir şekilde adım atması gerektiğini ifade etti.

Durmaz, "Malum olduğu üzere, yerel sorunların tespitiyle alakalı bir proje başlatmış ve bu proje kapsamında merkez mahallelerimizde var olan sorunların çözümü için çalışmalar yapacağımızı ifade etmiştik. Hamdolsun, projemizi başlattığımız günden bu yana gündeme getirdiğimiz birçok sorun kamuoyunda ve ilgili kurumlar nezdinde karşılık buldu ve çözüm adına gereği yapıldı. Yerinde tespit ettikten sonra gündeme getirdiğimiz sorunların çözüme kavuştuğuna şahit olmak, halkımız adına bizleri sevindirmektedir." dedi.

Durmaz, çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunları başlıklar halinde şöyle sıraladı:

ONDOKUZMAYIS MAHALLESİ

-İlimizin eski mahallelerinden olan bu mahallede vatandaşlarımızın mustarip olduğu konuların başında uyuşturucu sorunu geliyor. Yetkililer vatandaşlarımızın taleplerine kulak vererek mahalledeki uyuşturucu sorununa ivedilikle çare bulmalıdır. Bu illete bulaşan gençler için açılan tedavi merkezlerinin sayısı ve kapasitesi artırılmalıdır. Bu konuda özel ekipler oluşturulmalı ve bu ekipler tarafından bağımlı olan gençlerin tedavi olmaları için çalışmalar yapılmalıdır.

-Bir diğer sorun ise mahalledeki çukurlar ve bazı sokakların asfaltlanmamış olmasıdır. Belediyenin, mahalledeki çukurların kapatılması ve sokakların asfaltlanması için çalışmalar başlatması gerekmektedir.

-Mahallede, imam hatip ortaokulu var ama imam hatip lisesi yok. Vatandaşlar, imam hatip lisesinin yapılması için mahallede uygun bir arsanın olduğunu, bu arsada imam hatip lisesi yapılması için imza kampanyası başlattıklarını, ancak buna rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadığını ifade etmektedirler. Mahalledeki bu ihtiyacın karşılanması için gerekli çalışmaların yapılması, vatandaşlarımızın beklentileri arasındadır.

-Mahallede bulunan 19 Mayıs Parkı'nda bazı eksiklikler mevcuttur. Temizliğin düzenli yapılması gereken parkta, ihtiyacı karşılayacak umumi bir tuvaletin olmayışı ve aynı zamanda parkta küçük bir mescidin olmayışı da bir eksikliktir.

KISMET MAHALLESİ

-Plansız yapılaşmanın çok olduğu mahalledeki sorunların başında özellikle yoğun caddelerde otopark sorunu vardır. Kentsel dönüşüm kapsamında uygulanacak projelerle, sorun ortadan kalkacaktır.

-Mahallede park, bahçe, yeşil alan, yürüyüş ve koşu parkuru eksiklikleri vardır. En azından kısa vadede, vatandaşların rahatı için mahallede uygun bir alanda bir parkın yapılması gerekmektedir.

-Vatandaşlarımızın bir diğer beklentisi de, sokakların temizliği ve çöplerin düzenli bir şekilde toplanmasıdır.

-Mahallede taziye evi ve anaokulu ihtiyacı da bulunmaktadır.

-Gök Taksi diye bilinen kavşakta ya yeni bir düzenleme ya da ulaşımı rahatlatacak bir sinyalizasyonun yapılması, oradaki trafik sorununu azaltacaktır.

PINARBAŞI MAHALLESİ

-Mahallede, altyapı ve kanalizasyon sorunu mevcuttur. Önümüz kış, yağışlar başladığı zaman altyapı sorunu daha fazla ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla, belediyenin altyapı sorununu çözmesi için şimdiden mahallede çalışmalar başlatması gerekmektedir.

-Mahalledeki parkların temizlik sorunu vardır. Ailelerin de zaman geçirdiği parkların temizliği, düzenli bir şekilde yapılmalıdır.

-Vatandaşların bir diğer isteği de, gençlerin ihtiyaçlarının karşılanacağı bir spor tesisinin yapılmasıdır. İlgili kurumlar, vatandaşların bu talebini karşılıksız bırakmamalıdır.

SAĞLIK MAHALLESİ

-Birçok mahallede taziye evi olmasına rağmen Sağlık Mahallesi'nde ise taziye evi yoktur. Bir müddettir taziye evi yapılacak denilmesine rağmen şu ana kadar ciddi bir girişimde bulunulmamıştır. Taziye evinin yapılması, mahallelinin beklediği hizmetler arasındadır.

-Mahallede yeşil alanlar yok denecek kadar azdır. Vatandaşların beklentilerine cevap verebilecek yeşil alanların, park ve bahçelerin yapılması için mahalleye öncelik tanınmalıdır.

-Mahalledeki vatandaşlar, sokakların temizliğinin yapılmasını ve evlerin önüne konulan çöplerin düzenli bir şekilde toplanmasını istemektedir.

-Mahallenin eksiklerinden biri de çocuk parkının olmaması. Çocuk nüfusunun yoğun olduğu mahallede çocuklar için güvenli alanlar oluşturulmalıdır. Sokaklar, çocuklar için tehlike arz ediyor. O yüzden çocukların aileleriyle birlikte zaman geçirecekleri parklar yapılmalıdır.  MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *