image

Batman’da mevsime göre farklı işler yapan yaşlı adam, bahar aylarında çiçek satarak 11 nüfuslu ailesini geçindiriyor.

Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu illerden biri olan Batman’da, birçok kişi seyyar satıcılık veya farklı işler yaparak ailelerini geçindirmeye çalışıyor. Bunlardan biri olan 50 yaşındaki yaşlı adam ektiği çiçekleri satarak geçimini sağlıyor.

Mevsime göre farklı işler yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Muhammed Zübeyir Demir (50), bahar aylarında yetiştirdiği çiçekleri satarak 11 nüfuslu ailesiyle beraber hayata tutunmaya çalışıyor.

Serada yetiştirdiği çiçekleri sattığını belirten Zübeyir amca, şunları dile getirdi: “Bu çiçekleri serada yetiştiriyorum. Mevsimi geldiği zaman da saksıya ekiyorum. Ondan sora, el emeğiyle yetiştirdiğimiz çiçekleri Mart ayı başında satışa sunuyoruz. Tabla ile seyyar bir şekilde Batman’ın birçok yerini dolaşarak lale, papatya ve reyhan çiçekleri gibi çiçeklerin tanelerini 2 ile 3 TL arası satıyorum. Bazen satışım iyi oluyor ama bazen de neredeyse akşama kadar bir şey satamadan günü bitiriyorum. Bu işim 2-3 ay gibi bir süre devam ediyor. Bu şekilde iş yapıp eve ekmek götürüyorum.”

 

Zübeyir amcanın bu çalışma azmini görenler ise hem takdir ediyor hem de gençlere örnek gösteriyor. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *