image

Kan kanseri teşhisi konulan ve tedavi için Antalya'ya götürülmesi gereken Beren Eren adlı bebeğe, uygun kök hücreye sahip abisinden ilik nakli yapılacak.

Ömer ile Sevgi çiftinin 4 aylık bebeği Beren, ilik nakli için gün sayıyor. Aile, naklin yapılabilmesi için aylarca Antalya'da kalmaları gerektiğini, buna ise maddi güçlerinin yetmediğini belirtiyor. Aile, minik Beren'in tedavisi için yetkili ve hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

Minik Beren'in ablası Ceren Eren, okuduğu Batman merkez Meydan Ortaokulu'nda öğretmenlerin desteğiyle öğrenciler tarafından ilik nakli için destek bekleyen minik Beren yararına kermes düzenlendi.

Maddi imkansızlıklar içerisinden olan ailesine kardeşinin tedavisi için destek verilmesini isteyen Ceren Eren, "Ben 14 yaşındayım, 5 nüfuslu bir aileyiz. 4 aylık küçük kardeşim ilik nakli olması gerekiyor. Diğer kardeşimin iliği yüzde 100 uyumludur. Bu tedaviyi yapabilmemiz için maddi durumumuz yok. Sağ olsunlar arkadaşlarım benim için bu kermesi hazırladılar. Bu yüzden çok mutluyum, yardımda bulundukları için çok teşekkür ederim. Müdürümüze de okulumuzda çok teşekkür ederiz." dedi.

"MİNİK BEREN YARARINA KERMES DÜZENLEDİK"

Okul yönetimin desteğiyle öğrencilerin yaptığı yardım kermesi hakkında bilgi veren Batman Merkez Meydan Ortaokulu Müdürü Nuri Aslan, "Bu duyarlılığından dolayı İlke Haber Ajansı'na teşekkür ediyorum. Bizim bir öğrencimizin 4 aylık bir kardeşinin hasta olduğunu, ilik nakli olması gerektiğini duyduk. Öğrencimizin arkadaşları bize gelip bir projelerinin oluğunu söylediler. Proje kapsamında aileye maddi destekte bulunmak istediklerini söylediler. Biz de öğrencilerimizin hem yardımlaşmayı öğrenmeleri için okulumuzdaki değerler eğitiminde bulunan öğretmen arkadaşlarla bir kermes düzenledik." ifadelerini kullandı.

"UMUDUMUZ AİLEMİZİN RAHAT ETMESİ VE ÖĞRENCİMİZİN MUTLULUĞUDUR"

Kermesin gelirini ilki nakli için destek bekleyen aileye vereceklerini aktaran Aslan, "Bu kermesten amacımız ailemizin yanında olduğumuzu, öğrencimize sahip çıktığımızı tüm öğrencilerimizin bizim için değerli değerli ve biricik olduğunu göstermek içindir. Ailemize bir nebze de olsa yardımda bulunmak için kermesi düzenledik. Çevre esnaftan öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden destek gördü. Diğer bir amacımız da Batmanlı duyarlı hayırsever vatandaşlarımızın haberdar olması, dikkat çekmesi ve aileye İLKHA aracılığıyla yardım yapılması için kermes düzenledik. Umarım mesajımız gerekli yerlere gider. Ailemiz bir nebze de olsa tedavi masraflarını karşılarlar. Umudumuz ailemizin rahat etmesi ve öğrencimizin mutluluğudur." şeklinde konuştu.  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *