image

Öğrencilere mesleğe ulaşmak için izlediği yolları, karşılaştığı zorlukları ve tıp fakültesini kazanma sürecini ve öğrencilerin yapması gerekenler gibi konuları anlatmak üzere Kozluk 2 No’lu Semt Polikliniği hekimi Dr. İsmet ADANIR lise son sınıf öğrencilerine konuk oldu. Konuşmasına eğitim hayatını anlatmakla başlayan Adanır ilkokulu köyde, liseyi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesinde bitirdikten sonra üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde okuduğunu ifade etti. 

İlk olarak kendini tanıtan ADANIR; Matematik ve Fen Bilimlerine ilgisinin bir öğretmeni sayesinde başladığını belirtti. Sayısal ağırlıklı derslerin anlaşılma yerlerinin sınıfın içi olduğunu belirten Dr. Adanır konuşmasını kendi çalışma stratejisiyle sürdürdü. Öğrencilerle konuşmasında özellikle kaç saat olursa olsun çalışmalarını sürekli hale getirmelerini, pes etmeyip amaca kararlı bir şekilde gidince hedeflere ulaşabildiğini gördüğünü ve sürekli çalışmanın; çok çalışmaktan daha verimli olacağını belirtti. 
Konuşmanın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Koordinatörü Kemal ALTUNER ise hedef,çalışma,istikrar ve okumanın önemine değinerek projemizin ilk ayağı gerçekleştirilmiş oldu.
MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *