image

HDP/PKK'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te sokağa çıkan örgüt elamanlarının, kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyik Dakak'ı vahşice katletmesinin üzerinden tam 5 yıl geçti.

Katliamın yıldönümünde konuşan Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, Şehit Riyat Güneş’in ağabeyi Nihat Güneş önemli açıklamalarda bulundu.

"İÇİMİZDEKİ ATEŞ ÖLENE KADAR SÖNMEYECEK"

Olayın şahıslarla değil topyekûn Müslümanlarla alakalı olduğunu, acılarının büyük bir acı olduğunu ve ölene kadar sönmeyecek bir ateş olduğunu ifade eden şehid Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, aynı acıyı bugün tekrar yaşadıklarını söyledi.

Gökgöz, "O gün bizim için çok zor gündü. Hasan'dan haberim yoktu. Hasan kurban etine giderken haberim olmuştu. O gün öyle bir zorluk gündü ki tek yardımcımız ve sahibimiz Allah'tı." dedi.

Asıl suçluların cezalandırılmadığını, adaletin kendileri için tecelli etmediğini ifade eden Gökgöz , "Olayın faillerine tam anlamıyla ceza verilmezse adalet yerini bulmaz. Faillerden bazıları içeridedir. Bazıları ise halen Meclis'tedir. Adalet tecelli etmiyor. Mahkeme duvarlarında 'Adalet mülkün temelidir" yazar ancak bu adalet herkese uygulanmıyor. Yani sadece lafta kalıyor. Adalet bizim için geçerli olsaydı dava kapsamında yargılanan 11 kişi serbest bırakmazdılar." Diyerek tahliye edilen şahısların cinayette dahilleri olduğuna işaret etti.

Şehid Riyat Güneş’in ağabeyi Nihat Güneş ise o dönem devlet yetkililerinin büyük ihmal ve tedbirsizliklerinin olduğunu ifade ederek, "6- 8 Ekim olayları Güneydoğu’da ve birçok bölgede yaşanan olaylardır.  Ve kameralara yansıdı, nasıl bir saldırı olduğu. Bunun sadece bize has bir saldırı olmadığını gördük. Camileri, Kur'an-ı Kerimleri yaktılar. Kur'an kurslarının yağmalandığı bir dönem yaşadık. O gün birçok bölgede, meydanda, işyerinde nedense her zaman olduğu gibi müteddeyin insanlar hedef alınmıştır. Bu olayların bir daha yaşanmaması adına devletin burada herhangi bir önlem aldığını görmüyorum. Devlet de biliyor, her şey apaçık ortada. HDP yetkililerinin yaptığı açıklamalar, Demirtaş'ın, Zübeyde Zümrüt’ün bütün açıklamaları medyada var." diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *