image

Kanalda biriken evsel atıkların yanı sıra tarla sulamalarından gelen atıklardan kaynaklı biriken çöpler Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla temizlenmeye başlandı.  

1 hafta sürecek programla İrmi (Erköklü) Mahallesinden 19 Mayıs Mahallesine kadar ki bölüm ekiplerimizce temizlenecek. 

Ekipler yaklaşık 1 haftalık temizlik kapsamında; kanalda biriken evsel ve inşaat atıklarını, tarla sulamalarından dere içerisinden geçen ve Batman Çayına karışan çamur ve balçık yığınlarını temizleyecek. Tarla sulamalarıyla birlikte artan su seviyesinden dolayı dereyi temizlemenin mümkün olmadığını belirten ekipler, su seviyesinin düşmesiyle birlikte çalışmalara başlandığını söyledi. 

Çevreye çirkin görüntü ve koku yayan unsurlardan temizleyerek dere kenarında ikamet eden vatandaşların rahatsız olacak diğer unsurlardan da temizlenmesi için çalışan ekipler, 2 kepçe, 4 kamyon ve 10 personel ile temizlik çalışmalarını sürdürüyor. 

Temizlik İşleri Müdür Vekili Mehmet Afşar, çöplerin düzenli olarak alındığını belirterek; “Özellikle dere kenarında bulunan halkımızın evsel ve çöp atıklarını dereye değil de evlerinin önüne bırakmaları halinde düzenli olarak alınacak” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *