image

Pamuk üretimi yapan çiftçiler pamukta kullandıkları gübre ve ilaçlara gelen aşrı zamların yanında elektrik faturalarının da çok kabarık gelmesinden dolayı dert yanarak yetkililere seslendi.

Devletin çiftçinin durumundan haberdar olduğunu ve çiftçinin ne sıkıntılar çektiğini bildiği halde hiçbir girişimde bulunmadığından dert yanan pamuk üreticisi Hüseyin Ateş, "Bu sene pamuk verimi hiç yok. Hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da pamuk veriminden memnun olduğunu söyleyemez. 600 kilo verim aldığımız yerden 200 kilo verim aldık bu sene. Devlet bu işin hesabını, kitabını biliyor. Devlet aldığımız ilacın ne kadar olduğunu da görüyor. Devlet bu işin hesabını bildiğine göre, bin 200 liralık masrafım karşılığında 600 liraya denk gelen 200 kilo pamuk elde ediyorsam bu işin altından nasıl çıkacağımı da söylesin." dedi.

Elektrik faturalarının çok yüksek gelmesinin kendilerini sıkıntıya düşürdüğünü belirten Ateş, "Her ay 200 bin liralık elektrik faturası geliyor. Gününde ödemediğimizde kesinti oluyor. Bu faturayı ödeyemeyince ister istemez tefecinin eline düşüyoruz. Tefeci de babasının hayrına para vermiyor. 200 bin lira için ekstra 20 bin lira verdiğimizde, yıl içinde gelen 4 faturanın sadece faizi 80 bin lira ediyor. Otomatikman 80 bin lira borçlanıyorum. Bu da sadece tefeciye olan borç oluyor. Bu durumlara düşmememiz için devletin verdiği desteklemeyi banka üzerinden direk elektrik borcumuza vermesini istiyoruz. Ben direkt destekleme istemiyorum. Desteklemeyi elektrik kurumuna versin beni yormasın." şeklinde konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *