image

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi de alan imam hatipli öğrenciler mezun olduklarında birer hafız doktor, öğretmen, hâkim ve savcı olmak için uğraş veriyorlar.

Erkek öğrenciler için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, kız öğrenciler için de Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde öğrenim gören öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için çaba gösteriyorlar.

Geçtiğimiz sene hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler 6'ncı sınıfta okurken bu sene ise Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 15 kız öğrencisi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde de 24 erkek öğrenci 5'nci sınıfa başladı.

5'nci sınıfa hafızlık sınıflarında başlayan öğrenciler yaz tatilinde hafızlık eğitiminin ilk temel bilgileri eğitimini alıp 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul bünyesinde açılan hafızlık sınıflarında devam ettiriyor.

"BÜYÜNCE HAFIZ DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Zehra Yılmaz, "Geçen seneden beri hafızlık yapıyoruz. Hafızlıkla beraber normal derslerin eğitimini de alıyoruz. Derslerimizi çok seviyoruz. Her zaman ders çalışmaya çalışıyoruz ezber yapıyoruz. Her zaman ezberlerimizi veriyoruz. İnşallah eğitimlerimize devam eder ezberlerimizi yaparız. İnşallah hepimiz hafız oluruz. Hepimiz oklumuzu çok seviyoruz. Okulda her gün değişik etkinlikler yapıyoruz. Büyünce hafız doktor olmak istiyorum. İnşallah hepimiz hayalimizdeki mesleği yaparız." dedi.

"HEPİMİZ İNŞALLAH HAFIZ OLUR VE İSTEDİĞİMİZ MESLEĞİ ALIRIZ"

Bir senedir hafızlık sınıfında eğitim gördüğün aktaran Hiranur Dayanç, "6 A Sınıfında hafızlık eğitimini görüyorum. Geçen yıldan beri Yasin, Mülk, Fetih, Rahman süreleriyle beraber dönüşleri ezberledim. Şu anda ikinci dönüşteyim. Katkılarından dolayı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımız hepsi iyiliğimizi istiyorlar. Hepimiz inşallah hafız olur ve istediğimiz mesleği alırız. Büyüğünce hafız bir yazar olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"BURAYA HAFIZ OLMAK İÇİN GELDİK"

Hafızlık için imam hatibe geldiğini aktaran Esmanur Elçin, "Buraya gelişim ilk senedir. Buraya hafız olmak için geldim. Okulu bitirdiğimde hafız bir öğretmen olacağım." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Elif Kaplan ise hafızlık eğitimi için bu okula geldiğini ve hedefinde hafız bir öğretmen olmak olduğunu söyledi.

Hafızlık sınıfına gelebilmek için iki ayrı sınavı kazandığını belirten öğrencilerden Nurhan Kılıç, hafızlık eğitimiyle beraber fenni eğitimler de aldıklarını eğitimi tamamladıktan sonra hafız bir doktor olmak istediğini belirtti.

Öğrencilerden Ayşenur Menice, Helen Türk, Nisanur Akman, Şevval Rana Kurul, Tuba Arslan, Ayşe Çetin, İrem Kaçar, Hayrunnisa Tunç, Sude Polat ve Vezire Er Kur'an-ı Kerim'i hazfetmek için çaba gösterdiklerini ifade ettiler.  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *