image

Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan, Ilısu Barajı’nda su tutulmaya başlamasıyla birlikte 2023 yılında Hasankeyf’in bölge turizminin başkenti olacağını söyledi.

Su altı dalış turizmi, aralarında Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, Hasankeyf Kalesi, İmam Abdullah Zaviyesi gibi eserlerin de aralarında olduğu tarihi eserler, kültürel değerleriyle birlikte tarihi ilçenin adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayan Aslan, “Bunların yanı sıra kanyonları ile de Hasankeyf her alanda bölge turizminin başkenti olacak. Biz bölge turizmcileri olarak Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ un açıkladığı “2023 Turizm Strateji Hedefleri” kapsamında 2019 yılının “Göbeklitepe Turizm Yılı” ilan edildiği gibi 2023 yılının da “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesini istiyoruz. Bu kararla bölge turizmi de şahlanmış olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bu talebimizi değerlendireceğine inanıyoruz.” Dedi.

2023 Turizm stratejisini özelikle Güneydoğu bölgesinin yeniden 2023 turizm stratejinde yer almasını, turizmin sadece kum, deniz ve güneşten ibaret olmadığını belirten Aslan, arkeolojik ve kültürel alanında turizme kazandırılması ve özelikle Güneydoğu illerinde turizm tanıtım merkezlerinin kurulması gerektiğini dile getirdi.

Aslan, son olarak 12 bin yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi Hasankeyf’in yeni yerleşim yerindeki konumu, Hasankeyf Kalesi ve mağaraları ile  Batman ve Güneydoğu turizmine  büyük katkı sağlayacak olan yeni Hasankeyf’in Türkiye tanıtım filmlerinde yer almasını gerektiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *