image

Kozluk (Hezo) ilçesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği tarafından (GABB) bir milyon TL ödenek verilen ve Kozluk Belediyesi bütçesinden de 400 bin TL harcanarak yaptırılan yeni parktaki içler acısı görüntüler, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Komando Mahallesi Çetin Emeç Caddesi 903’üncü Sokak’ta bulunan, sahipsizlikten ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen park, madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Mahalle sakinleri, tasarruf önlemlerinin alınmaya çalışıldığı bir dönemde, yapılan parktan istifade edemediklerini ve güvenlik noktasında da zafiyet yaşadıklarını belirtiyorlar.  Ayrıca parkın ve parkın içindeki kulübenin fuhuş mekânı olarak da kullanıldığı iddia ediliyor.

Parkta, suların gelişigüzel aktığı, aydınlatma lambalarının gece gündüz açık olduğu, ağaç ve çimenlerin susuzluktan kuruduğu, herhangi bir güvenlik önleminin de alınmadığı görülüyor.

“1 YIL ÖNCE YAPILDI AMA SANKİ 15 YIL ÖNCE YAPILMIŞ GİBİ DURUYOR”

Gündüz vakitlerinde parkta dinlenmeye gelen kimi öğrenciler de parkın bu şekilde sahipsiz bırakılmasından dert yakınıyor.

Öğrencilerden Ebru Başak, “Her hafta bu parka geliyoruz. 1 yıl önce yapıldı ama sanki 15 yıl önce yapılmış bir park gibi duruyor. Ağaçların üzerini kazıyorlar, kesiyorlar. Masa bile yok. Buraya sakin olduğu için geliyoruz ama her yeri kırmışlar, her yer çöp. Eğer buraya sahip çıkılsaydı, kimse zarar veremezdi. Ama maalesef her taraf kırık dökük içinde.” ifadelerini kullandı.

“BURASI PEK GÜVENLİ DEĞİL”  

“Biz her hafta kütüphane çıkışında buraya oynamaya geliyoruz. Bir hafta geldiğimizde masa var, bir hafta sonra geldiğimizde masa yok.” diyen Ruken Yıldırım ise, “Etrafa bakıyoruz, her yer çöplük resmen. 15 Temmuz Şehitler Parkı ile burayı karşılaştırıyoruz, orası buraya göre daha temiz. Bakımlı olduğu için insanlar orayı tercih ediyor. Masalar kırık ve her taraf çöp içinde. Biz bu park için belediyeden yardım bekliyoruz. Sular, elektrikler açık. Ailemiz buraya gelemiyor. Parkın etrafı açık. Burası pek güvenli değil. Buraya güvenlikçi bıraksaydılar çok iyi olurdu bizim için.” şeklinde konuştu.  

“PARKI, BELEDİYENİN EKSİKSİZ OLARAK ANAHTAR TESLİMİ ALMASI GEREKİR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kozluk Belediyesi, bir takım eksikliklerden dolayı parkı devralmadıklarını, parkın bu durumundan, ihaleyi alan müteahhidin sorumlu olduğunu açıkladı.

Açıklamada, “GABB, park için ‘Kent Kalkındırma Birliği Projesi’ kapsamında bir milyon TL ödenek vermiş olup belediye bütçesinden de 400 bin TL tahsis edilmiş ve ihaleye açılmıştır. Yasa gereği gelinen süreçte parkı, belediyenin eksiksiz olarak anahtar teslimi alması gerekir. Yapılan incelemelerde park içinde bulunan kulübenin tamamlanmaması ve dış kapının tam olarak yapılmamasından ötürü belediye, müteahhide, eksikliklerinin giderilmediği takdirde parkı teslim almayacağını bildirmiştir. Parkın korunması, ağaçların sulanması ve güvenlik tutulması belediye parkı devralana kadar müteahhide aittir.” ifadelerine yer verildi. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *