image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle kentin sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla başlattıkları "Batman'ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma" projesi kapsamında Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğini ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, hastanenin başhekimi Uzman Doktor Dilfuza Ağalıoğlu karşıladı.

İlin sağlık sorunlarının konuşulduğu ziyarette, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaşanan sorun ve sıkıntılara değinen Şahin, başhekim Ağalıoğlu’ndan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından tedavi için hastaneye gelen vatandaşlarla hastane bahçesinde yakından ilgilenen Şahin, hasta ve hasta yakınları ile bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, Batman’da sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi için bir araştırma hastanesinin yapılması gerektiğini belirtti. Halkın sağlık alanında yaşadığı sıkıntılardan bir an önce kurtulması gerektiğini ifade eden Şahin, yetkililere bu konudaki sorumluluklarını hatırlattı.

“YOĞUN ŞİKÂYETLER GELİYOR”

İlin sorunlarının çözümüne katkı sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Şahin, “Batman'ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma projemiz çerçevesinde bugün de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimliğini ziyaret ettik. Hastanenin durumuyla, eksiklikleriyle, hasta durumlarıyla ilgili bilgi almaya çalıştık. Zaten Batman’ın sağlık sorunlarıyla ilgili halktan bize yoğun şikâyetler gelmektedir. Tabi bu eksiklikleri bizzat kurum yetkililerinden de almaya ve çözümüne katkı sunmaya çalışıyoruz. Hem halkımızın sözcüsü olmaya hem de yetkililerin sıkıntılarını gündeme getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“YENİ HASTANE YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ”

Kentteki kamu hastanelerin artık ihtiyaca cevap vermediklerini ifade eden Şahin, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki en büyük sorun; maalesef hastanenin ihtiyaca artık cevap vermemesidir. Yıllardır bir hastanenin yapılışı devam etmektedir. Ancak maalesef bu hastane yılan hikâyesine dönmüş durumda. Hekimler de, yetkililer de buna şaşırıyor. Yıllardır bitirilmeyen bir hastane söz konusudur. Hastalıkların yoğunlaştığı dönemlerde iki hastanın bir yatakta yatırılma durumu dahi söz konusu olabiliyor. Bu durum Batman’a yakışmıyor. Batman halkının bu sıkıntılardan kurtarılması lazım.” diye konuştu.

“YETKİLİLER DEVREYE GİRMELİ”

Sorunların çözümü için siyasilere büyük görevlerin düştüğünü vurgulayan Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Siyasiler bu konulara eğilip Ankara’nın yolunu adeta aşındırması gerekir. Fakat öyle görülüyor ki, Batman’da sağlık sorunlarının sebebi bizce Ankara değil Batman’daki belki de rant peşinde koşan bazı şahısların projelere izin vermemesidir. Zira yıllardır ihaleye verilmiş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi var fakat bir türlü bitirilmiyor. Hâlâ bitirilmiş değil. Sorduğumuzda hastanenin ne zaman bitirileceği ve hizmete gireceği belli değil, muamma böylece devam ediyor.

Batman’a ikinci bir hastane yapılacağı söyleniyor, halen konuşuluyor ve ne zaman yapılacağı belli değil. Halkın sağlık alanındaki sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi için acilen Batman’a bir araştırma hastanesinin yapılması lazım. Batman’ın sağlık sorunları çoktur. Batman’ın sağlık sorunlarını daha geniş bir zamanda dile getirmeye çalışacağız. Fakat Batman halkının bu sağlık sorunlarından bir an önce kurtulması lazım. Bunun için yetkililerin devreye girmesi lazım.” İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *