image

Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, özel ekibin Pazar yerlerinin temizlemesine büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Her gün farklı mahallelerde kurulan pazarların günün sonunda etrafa yayılan meyve ve sebze atıklarının temizlenmesi için özel bir ekip kurulduğunu belirten Demir, pazarcı ve çevrede bulunan araç sahiplerinden de belediye personeline yardımcı olmalarını istedi.
Pazarcı esnafının satışını gerçekleştirdikleri ürünlerin rast gele etrafa atmamasını, temizliğin yapıldığı saat dilimi içerisinde temizlik araçlarının geçtiği güzergahlarda da araç sahiplerinin park etmemesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Demir ve Korkmaz: “Batman’ın değişik mahallelerinde 17 noktada Pazar kuruluyor. Halkımızın yoğunlukla rağbet gösterdiği pazarlarda halkımız ve pazarcı esnafımızdan isteğimiz, atıkları rast gele etrafa atmamalarıdır.  Bu kent hepimizindir. Dolayısıyla ne kadar az çöp bırakılırsa o çevrenin temizliği de o kadar çabuk bitecektir. Etrafa kötü kokuların yayılması da önlenecektir” dediler.
Pazar kurulumunun ardından mevsime bağlı olarak havaların kararmasıyla birlikte temizlik çalışmalarının başlandığına dikkat çeken Başkan, 4 kişilik özel ekiple birlikte 2 çöp kamyonu, 3 süpürge aracı, 2 çöp sıkıştırma aracı eşlik ederek Pazar yerlerinin çevresindeki ana ve ara caddelerin dezenfekte edilerek yolların köpüklü suyla yıkanıp tazyikli suyla da durulanacağını söyledi. 
AHMET KÖLGE


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *