image

Kılık kıyafetin okullarda tek tip olması bazı konularda faydalı… Düzen ve nizamı sağlaması, kötü niyetlilerin gelişi güzel giyinip ahlaki ortamı bozmaması anlamında faydalı… Ancak okul kıyafetlerinin belli başlı yerlerde satılması menfaatçilere fırsat sunuyor.

Okulların kıyafet konusunda kendine özgü seçtikleri tek tip elbiseler her okulun anlaştığı belli başlı mağazalarda satılması ve kalitesiz kumaşlardan üretilmiş kıyafetlerin adeta ateş pahası olması nasıl bir vurgun yapıldığının göstergesi.

Dışarıdan alındığında parkende satışta bile tam takım kıyafetin 60-80 TL gibi rakama alınması mümkünken anlaşılan mağazalarda 140- 150 TL arasında satılan kalitesiz kıyafetler öğrenci velilerini çılgına çeviriyor.  Dar gelirli olduğu için kıyafet alamayıp kılık kıyafete uymayan öğrenciler okul idaresi tarafından derse alınmıyor.

Batman halkı zaten yoksul. İşsizlik almış başını gidiyor. İnsanlar kıt kanaat geçiniyor. Bir de kendilerine dayatılan haksız masraflar onları gerçekten üzüyor. Veliler, milli eğitimden, okul müdürlerinden duyarlı olmalarını isteyip fahiş fiyatlara müdahale etmelerini istiyor. SADULLAH AYDIN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *