image

 

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile düzenlenen Aşure Günü etkinliğine Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personel katıldı.

Aşure günü etkinliğinde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, "Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik temasıyla bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinlik, Ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbimden dileyerek, bütün öğrenci ve personelimizin Aşure Günü’nü tebrik ediyorum. Aşure bu ayın Muharrem Ay’nın en kıymetli günü ve gecesidir. Allah-u Teâlâ, birçok duayı Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi Aşure Günü’dür. O nedenle Aşure duaların kabul günüdür. Rabbim Devletimizin ve Milletimizin birliğini ve dirliğini korusun, bizlerin de dualarını kabul buyursun.” dedi.

Aşure Günü etkinliği konuşmasından sonra Rektör DURMUŞ, aşurenin ilk kepçesini doldurarak öğrencilere ikram etti. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *