image


Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye geneli ile birlikte ilimizde umre ödüllü Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Yarışması” yapıldı. Kur'an Nesli Platformu tarafından yapılan yarışmaya ilimiz ve bağlı ilçelerinde kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş katıldı.

Sabahın erken saatlerinde sınava katılacakları okullara gelen vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Sınava ilginin yoğun olduğu görülürken en büyük katılımın çocuk yaştaki öğrenciler tarafından olması dikkatlerden kaçmadı. Sınav sonrası duygularını paylaşan katılımcılar her sene bu heyecanı yaşadıklarını, hem sınava katıldıklarını, hem de Allah’ın kitabını daha iyi öğrenme imkânı bulduklarını söylediler.

ENGELLİ VATANDAŞLARDAN SINAV HEYECANI

Kur’an yarışmasına görme engelli vatandaşlar da ilgi gösterdi. Hocası eşliğinde sınava gelen görme engelli bayan sesli okunan soruları cevaplandırırken duygulu anlar yaşadı.

YARIŞMA DÖRT KATEGORİDE YAPILDI

Sınav sonrası bilgilendirmede bulunan Kur'an Nesli Platformu yetkilileri sınavın yoğun geçmesinden ötürü memnun olduklarını söylediler. Yapılan açıklamada, “Dört kategori üzerinden gerçekleşen yarışmamızda 1’inci kategoride 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri, 2’nci kategoride 6’ncı- 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileri, 3’üncü kategoride lise öğrencileri ve 4’üncü kategoride ise yetişkinler yer aldı. 1’inci ve 2’nci kategori için platformumuz tarafından ilkokul ve ortaokullar için hazırlanan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ kitabı 3’üncü ve 4’üncü kategori için, yine platformumuz tarafından gençler ve yetişkinler için hazırlanan ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ kitabı esas alındı. Katılımcı kardeş ve bacılarımızdan Allah razı olsun.” İfadeleri kullanıldı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *