image

Batman'da Sivil Toplum Platformu öncülüğünde "Teröre Lanet Yürüyüşü" adıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından da bir basın açıklaması yapıldı.

Yürüyüşe katılanlar, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede, PKK tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 sivilin hayatını kaybetmesi ve 13 sivilin ise ağır yaralanmasıyla sonuçlanan PKK'nin bombalı saldırılarını telin etti.

Diyarbakır Caddesinde toplanan vatandaşlar, buradan Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşte katılımcılar, PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, PKK'ye tepkisini burada da göstermeye devam etti.

Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu okudu.

"PKK, BÖLGEMİZİN İSTİKRARINI BOZMAYA DEVAM ETMEKTEDİR"

Nasıroğlu, "Barıştan yana olmadığını, çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt PKK, bölgemizin ve ülkemizin istikrarını bozmaya devam etmektedir. Yıllardır bölge halkına unutamayacakları eziyetler çektirmiş, özellikle çukur eylemleriyle birlikte evlerini barklarını başlarına yıkmış, pek çok il ve ilçemizi yaşanmaz hale getirmiştir." dedi.

PKK'nin çukur siyasetiyle birlikte itibar kaybetmeye başladığını belirten Nasıroğlu, "Çukur siyasetiyle itibar kaybeden PKK terör örgütü, devletimizin son dönemdeki askeri operasyonlarla köşeye sıkışınca, çareyi sivil halkı katlederek kargaşa ve korku ortamı oluşturmaya çalışmaktadır. Son olarak Diyarbakır ili Kulp ilçesine bağlı Karabulak köyü sınırlarındaki Dokuzviraj bölgesinde çalışan orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında teröristler tarafından daha önce köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilerek 7 sivil vatandaşımız şehit olmuş, 10 vatandaşımız da ağır yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR DEĞER TANIMAYAN PKK'NİN KANLI ELİ ELBET KIRILACAKTIR"

Açıklamanın devamında Nasıroğlu, şunları aktardı: "Din, insan, vatan, hukuk ve hiçbir değer tanımayan terörün kanlı eli elbet kırılacaktır. Yurdumuza korku salmaya çalışanlar, elbet en kısa zamanda cezalarını bulacaklardır. Ülkemiz, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük; milletimiz, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Türkiye mazlumlara el uzatarak, zalimlere isyan ederek, yeni bir adil dünya düzeni için çaba sarf etmektedir. Dünyanın görmediği, görmezden geldiği Suriye'de ve diğer mazlum ülkelerde insanlığın onurunu kurtarmaya çalışırken, bütün maddi ve manevi imkânlarını ortaya koyarken, Türkiye'ye ders vermeye çalışan küresel sömürü odakları, içerideki taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir."

Basın açıklaması sonrası Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *