image

Diyarbakır'da kandırılarak veya kaçırılarak dağa kaldırılan çocuklarının geri getirilmesi için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı giderek artıyor. Dün itibariyle 25 olan aile sayısı, bir ailenin daha katılımıyla 26’ya yükseldi.

14 yaşındayken dağa kaçırılan oğulları Tuncay Bingöl için İstanbul’dan Diyarbakır’daki eyleme katılan Şevket ve Fatma Bingöl çifti, çocuklarının geri getirilmesini istedi.

Çocuklarının İstanbul Arnavutköy’deyken kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten Bingöl çifti, oğullarının HDP’liler tarafından dağda olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

"HDP TARAFINDAN KANDIRILARAK GÖTÜRÜLDÜ"

Çocuğundan haber alamadıklarını dile getiren baba Şevket Bingöl, "Bundan 4 sene önce oğlum 14 yaşındayken HDP’liler tarafından dağa götürüldü. HDP’ye her gittiğimde bana oğlumun dağda olduğunu ama nerede olduğunu söylemiyorlar. Bugün buraya çocuğumu aramaya geldim. İstanbul Arnavutköy’de oğlum HDP tarafından kandırılarak götürüldü. Çocuğuma ait ne bir iletişim ne bir resim hiçbir şey yok. Çocuğumuzun yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyoruz. Çocuklarımız kandırılmış, beyinleri yıkanmış. Bunlar neden kendi çocuklarını göndermiyorlar? Onların çocukları yurt dışında okuyorlar, bizim çocuklarımız nerede? Bugün bizim içimiz yanıyor, yarın başkasının yanmasın. Eyleme sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

"EVLADIMIZI İSTİYORUZ"

Diyarbakır’a evlatlarını aramaya geldiklerini belirten anne Fatma Bingöl, "Çocuğum tekstilde çalışıyordu. İş yoktu diye iki ay ara vermişti. En son iş aramak için evden çıkacağını söyledi. Çocuğumu okuldan getirirken oğlumla evin merdivenlerinde karşılaştım. Oğluma nereye gidiyorsun diye sordum, L. diye birinin kendisine bir iş bulduğunu söyledi. Çocuğum gitti, daha da gelmedi. Her tarafa başvurduk ama bir sonuç alamadık. Buraya evladımızı aramaya geldik. Evladımızı istiyoruz. Öldüyse cesedini getirsinler, sağsa da çocuğumuzu istiyoruz. Çocuğumuzun her zaman arkasındayız. Çocuğumuzun geri gelmesini, acımızı dindirmesini istiyoruz." diye konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *