image

Önceki gün Kulp ilçesinde işçileri taşıyan minibüs yola döşenen mayının patlatılması sonucunda içlerinde Batmanlı işçilerin de bulunduğu yedi sivil vatandaş vahşice katledildi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu Katliamı kınayan bir basın açıklaması yayınladı. Platform çocukları dağa kaçırılan ailelerin eylemine de destek verdi. Yapılan açıklamada, “ Yaklaşık on gündür çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki eylemine şahit olmaktayız. Günlerdir çaresizce bekleyen ve seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışan bu mazlum ailelerin haklı duruşu kuşkusuz desteklenmelidir ve bizler bu haklı eylemi sonuna kadar destekliyoruz.  Küçük çocukların ailelerinden kopartılarak dağa kaçırılması ve birer ölüm makinesi haline getirilmeleri asla kabul edilemez ve bu şekilde Kürtlerin hakları savunulamaz.” Denildi.

BEBEKLERİ HAVAYA UÇURARAK MI KÜRTLERİN HAKKINI SAVUNACAKSINIZ

Kürt halkını katlederek, bebeklerini havaya uçurarak Kürt halkının savunulamayacağını belirten Platform, “Daha dün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaktan dönen sivil bir minibüsün mayınla havaya uçurulması sonucu 7 kişinin ölümüne ve bir o kadar kişinin de yaralanmasına sebep olan menfur olay bile Kürt halkının hakları olarak mı savunulacak. Hafızalarımızda hala tazeliğini koruyan Hakkâri’de asker olan kocasını ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğini havaya uçurarak mı Kürt halkının hakları korunacak!” ifadelerini kullandı.

KIRK YILDIR BU HALKI KÖR BİR ŞİDDETE KURBAN ETTİNİZ

Kürtlerin geleceğini çalarak Kürtlere iyilik yaptığını sananların kırk yıldır bu halkı kör bir şiddete kurban ettiklerini belirten platform, “Gün gibi aşikârdır ve sonuçları ortadadır. Yaşanan bunca acı tecrübeye rağmen hala bu savaşta ısrar edenler için daha kaç anne ağlamalı ve daha kaç çocuk kurban edilmeli? Buradan soruyoruz; yetmedi mi, on binlerce gencin kurban edilişi ve yetmedi mi, mazlum Kürt annelerinin arşa çıkan feryadı?” açıklamasında bulundu.

KATLİAM YAPANLAR KENDİ SONLARINI HAZIRLIYORLAR

 Katliam yapanların kendi sonlarını hazırladıklarını belirten Platform, “Kuşkusuz Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia edenlerin ve şiddeti yegâne, vazgeçilmez yöntem olarak görenlerin önce dönüp bakmaları gereken yakın bir tarih ve yapmaları gereken bir vicdan muhasebesi vardır. Bunun sonucunda eğer vicdan körelmemişse ciddi pişmanlıklar olacaktır. Çünkü bizlerin bu süreçte şahit olduğu hâsıla maalesef ölümler, zulümler ve acımasız cürümler olmuştur. Başta dün Kulp’ta 7 vatandaşımızın katledilmelerini nefretle kınıyor, Bu kirli savaştan beslenenlerin daha fazla annenin ahını alarak kendi sonlarını hazırladıklarını bilmelerini istiyoruz. “ ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *