image

"Hazreti Hüseyin'in hayatı, mücadelesi, sünnete bağlılığı ve bugünkü Müslüman gençliğin ondan alması gereken dersler" hakkında konuşan Molla Beşir Varol, Hazreti Hüseyin'in hayatından önemli kesitler aktardı. Hazreti Hüseyin'in davasının İslam'a karşı olan Yezid'e karşı olduğunu belirten Varol, günümüz Müslümanların da Yezidlere karşı olması gerektiğini kaydetti.

Ehl-i Beyt'in sadece bir mezhebi değil, ümmeti temsil ettiğini belirten Varol, "Peygamberimizin Ehl-i Beyt muhabbeti biz tüm Müslümanların üzerine vaciptir. Ehl-i Beyt meselesi aslında sadece bir mezhebin, meşrebin meselesi değildir. Bu mesele ümmetin üzerinde farz olan bir meseledir." dedi.

"YEZİD ZULMÜ TEMSİL EDİYORDU"

Kerbela hadisesinin çok önemli bir hadise olduğuna işaret eden Varol, konuşmasına şöyle devam etti: "Muharrem denince her insanın kalbinde bir hüzün oluşuyor. Çünkü Muharrem'de Hazreti Hüseyin ve 72 yareni şehid edilmiştir. Bu yüzden Kerbela denince her insanın kalbine sanki bir hançer saplanır gibi acı oluşuyor. Hazreti Hüseyin'in mücadelesi Yezid'e karşıydı. Mücadelesi kıyamete kadar Yezid'in şahsında Yezid'in davasını güdenlere karşıdır. Bu mücadele tüm Yezidlere karşıdır. Peki, Yezid neyi temsil ediyor? Yezid zulmü, Resulullah'ın davasına karşı olmayı temsil ediyordu."

"HAZRETİ HÜSEYİN'İN DAVASINDA BÜYÜK DERSLER VARDIR"

Zamanın Müslümanlarının da Hazreti Hüseyin gibi Yezidlere, zalimlere hiçbir zaman boyun eğmemesi gerektiğini vurgulayan Varol, "Müslümanlar zulme, kötülüklere karşı asla boğun eğmemelidir. Hazreti Hüseyin Yezid'le sulh yapmamış, bizler de şimdiki Yezidlerle sulh yapmamalıyız. Gerçekten Hazreti Hüseyin'in davasını anlamak istiyorsak onda çok büyük dersler vardır. O dersler kıyamete kadar Müslümanlara rehber ve örnektir. Kim ki Ehl-i Beyt'in, İslam'ın yolundan gitmezse, İslam'a muhalefet ederse o Yezid'tir. Kıyamete kadar Peygamberin Ehl-i Beyt'i hakkın temsilcileridir. Bizler onları örnek almalıyız. Allah'tan dileğimiz; bir daha Kerbela faciasını bizlere göstermesin. Ümmet o faciadan kendine ders çıkarmalıdır." ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *