image

Esentepe’ye Cami Projesi yılan hikâyesine döndü. Cumhurbaşkanının onayladığı, dönemin bakanlarından Mehmet Şimşek’in temelini attığı proje diğer birçok proje gibi unutulmaya terk edildi. Cami projesi konusunda halkta büyük beklentilerin oluşturulduğunu söyleyen Şahin, halkın beklentisinin karşılanması gerektiğini ifade etti. Batmanla ilgili diğer birçok proje gibi Esentepe’ye Cami projesinin unutturulmasına müsaade etmeyeceklerini belirten şahin, “ Halk verilen sözlerin tutulmasını istiyor.” Dedi.

PROJENİN SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMASINA ANLAM VEREMİYORUZ

Projenin Cumhurbaşkanının onayından bile geçtiğini vurgulayan Şahin işin sürüncemede bırakılmasına bir anlam veremediklerini belirtti. Şahin, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın onayladığı bir proje olduğu halde yıllardır hayata geçirilmedi. Belki diğer başkalarının inisiyatifine bırakıldığı için bu kadar gecikti. Proje altyapı çalışması yapıldıktan sonra durduruldu.  Yıllardır Batman’ın en güzel yeri atıl durumda. Terkedilmiş bir görüntü arz ediyor.” Dedi.

CUMHURBAŞKANININ ONAYLADIĞI PROJE NEDEN HAYATA GEÇMİYOR?

Konuyu yetkililerle konuştukları zaman yetkililerin topu mimarlara attığını belirten Şahin, “ Mimarların mimari projede anlaşmadıkları söyleniyor. Projede ittifak edememişler. Projede ittifak edip tekrar Cumhurbaşkanına sunacaklarmış. Bu tür sebeplerle projeyi bekletiyorlar. Hâlbuki proje bitmiş, Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmıştı.” İfadelerini kullandı.

Projenin takipçisi olacaklarını söyleyen Şahin, “ Bu cami Batman’ın hakkıdır. Bir an önce Batman’a kazandırılması lazım.  Külliye şeklinde olması gereken bu projenin bir an önce başlatılması lazım. Biz HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız.  Halkımızın beklentisi karşılanıncaya kadar sık sık bu konuyu gündeme getireceğiz. Sayın Valimizle de konuyu görüşeceğiz.” Dedi.

HALKIMIZIN DUYGULARIYLA OYNAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Cami projesinin Batman halkının kazanılmış bir hakkı olduğunu söyleyen Şahin, “ Batmanın görüntüsünü olumlu yönde değiştirecek, Batman’ın sembolü olacak bu projeye ciddi anlamda ihtiyaç vardır. Projenin hayat bulmasını görmek istiyoruz. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Konuşmaktan çok uygulama istiyoruz. Batman halkı projeyi duydu. Heyecana kapıldı. Sonra işin arkası kesildi. Halkımızın duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *