image

Bir süre önce Batman’ın Sason ilçesinde temel atma töreni gerçekleştirilen 50 yatak kapasiteli yeni Sason Devlet Hastanesi ve 16 daireli lojmanın inşaatı hızla ilerliyor.

34 milyon TL’ye mal olacak yeni devlet hastanesi inşaatının bir an önce tamamlanması ve hizmet vermeye başlaması için çalışmalar sürüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Batman İl Sağlık Müdürlüğü, hastanenin bir an önce tamamlanarak ilçe halkına hizmet vermeye başlaması için büyük gayret gösterildiği belirtildi.

Açıklamada, “Hastanemiz 12.216 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde inşa edilmekte olup, 3.156 metrekare oturum alanlı ve 16.353 metrekare kapalı alan olarak inşa edilmektedir. 50 yataklı olup bodrum+zemin+3 katlı hastane binası ve 16 dairelik lojman binasından oluşmaktadır. 1 bloktan oluşan hastanede 3 ameliyathane, 4 yataklı yoğun bakım servisi, hemodiyaliz ünitesi, 15 poliklinik, 3 diş ünitesi, 3 doğumhane, yeterli kapasitede laboratuvar ve röntgen ünitelerini bünyesinde bulundurmaktadır. Hastanenin bodrum katı kaba inşaatı tamamlanmış, zemin kat inşasına başlanmıştır. Lojman binasının betonarmesi bitmiş olup, Hastane binasının betonarmesine devam edilmektedir. Hastane inşaatı yüzde 17 seviyesindedir. Hastanenin bir an önce tamamlanarak hizmet vermeye başlaması için büyük gayret gösterilmektedir.” Denildi. MEHMET EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *