image

İçişleri Bakanlığı’nın okul servis araçlarıyla ilgili “Okul Paketi” düzenlemesinin okul servisi şoförlerini mağdur ettiğini belirten turizm ve taşımacılık işletmeleri, sorunlarının çözüme kavuşmasını istedi.

Okul servis araçları ile ilgili yeni yönetmeliğe göre;  araçlarda yaş sınırı, üç nokta emniyet kemeri, kamera kayıt sistemi, koltuk sensörü, araç takip sistemi gibi yenilikler getiriliyor.

Turizm işletmecisi Hüseyin Şefkatlı, yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili iyi temennilerde bulanarak sözlerine başlayan Şefkatlı, “2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bir yıl temenni ediyorum. Allah öğrencilerimize zihin açıklığı versin.” dedi.

Okul servis araçları ile ilgili yeni düzenlemeyle mağdur edildiklerini belirten Şefkatlı, “Yeni eğitim ve öğretim yılına bazı sorunlarla giriyoruz. Esnaflarımızın büyük mağduriyetleri var. Okul servisleriyle ilgili yeni bir yönetmelik yayımlandı. Okul paketlerinde değişiklik oldu. Öğrenci servisleri ile alakalı yeni düzenlemeden dolayı araçların üzerinde çeşitli değişiklikler yapılması gerekiyor. Okul paketi olmayan araçların okul paketine dönüştürülmesini şart koştular. Bu durum okul servis şoförlerinin mağduriyet yaşamasına neden oldu. Servis aracının okul paketine dönüştürülmesi için 17 bin lira masraf gerekiyor.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *