image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun,  Bediüzzaman Said’i Kürdi (Nursi)’ye sağlığında her türlü zulmü reva gören resmi ideoloji ve zamanın despot yöneticilerinin onu vefatından sonra da rahat bırakmadıklarını söyleyerek mezar yerinin bulunmasını istedi.

Üstad Bediüzzaman Said’i Kürdi (Nursi)’nin vefat yıldönümü nedeniyle Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun bir mesaj yayınladı.

Dursun açıklamasında, “1878’te dünyaya gelen ve 23 Mart 1960 yılında Urfa’da vefat eden Bediüzzaman Said’i Nursi, hayatı boyunca İslam ve Kur’an hizmeti için çalışmış, çileli ama bir o kadar bereketli bir ömür geçirmiştir. Vefatının 55. Yılı vesilesiyle “imanları kurtarmaya koşan” büyük alimi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Üstadın risalelerinde birinci vazifenin, “iman kurtarmak” olduğunu söylediğini hatırlatan Dursun, “Çünkü sağlam iman temellerine oturtulan bir metod ile ancak küfrün hücumları ve baskıları bertaraf edilebilir. Hayatının 28 yılını zindanlarda, muhaceratta ve tecritlerde geçiren Bediüzzaman vefatından sonra da zulüm görmeye devam etti” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKLERİMİZE İADE-İ İTİBAR VERİLMELİ

Dursun devamla, “‘Ölüm vazife-i hayat külfetinden bir terhistir. Hem dünya meydanındaki imtihandan talim ve talimat olan ubudiyetten bir paydostur’ diyen Üstad Said’İ Kürdi’ye sağlığında her türlü zulmü reva gören resmi ideoloji ve zamanın despot yöneticileri onu ölümünden sonra da rahat bırakmayarak, mübarek naaşını kabrinden gizlice çıkararak halktan kaçırdılar” diyerek tepki gösterdi.

Dursun açıklamasının sonunda, Üstad Bediüzzaman ile Kürt manevi liderleri olan Şeyh Said ve Seyyid Rıza’nın  mezar yerlerinin belirlenerek, iade-i itibarlarının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yunus Bozdaş

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *