image

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, şehrimizde ömürleri tamamlanmış lastiklerin tümünün geri dönüşüm tesislerinde bertarafını sağlamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Atık lastiklerin rastgele atılması veya yakılmasından kaynaklı oluşan kirliliğin önüne geçmek üzere belediye çevre ekipleri, Çevre Bakanlığının lastik toplamaya yetkili kıldığı LASDER (Lastik Sanayiciler Derneği)'den toplama yetki belgesi almış firmalarla işbirliği içinde çalışma yürütüyor.

Çevrenin kirletilmemesi ve atıkların tekrardan ekonomiye kazandırılması ve böylece doğal kaynakların korunmasını amaçlayan çalışmalar çerçevesinde bir ayda 50 ton atık araç lastiği toplatıldı.

Yakın bir zamanda Batman'da atık lastikler için bir toplama noktasının oluşturulacağını belirten Belediye Çevre Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Astan, böylece tüm atık lastiklerin burada toplatılıp kirliliğin önüne geçilerek bertaraf tesislerine gönderileceğini söyledi.

İlimiz genelinde ömrünü tamamlamış lastikler LASDER'in yüklenici firma olarak belirlediği ÇİVRİL Atık Toplama Ltd. Şti. tarafından düzenli olarak toplanıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen atık işleme tesisi olan HATKO Geri Kazanım firmasında değerlendirilmektedir.

Belediye çevre birimi diğer atıkların toplanması için de farklı noktalarda toplama noktaları kurarak; atık madeni yağlar, bitkisel yağlar, ömrünü tamamlamış piller ve atık lastikleri toplayıp kirliliğin önüne geçmeye çalışıyor. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *