image

HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanlığının düzenlediği anma programına siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programında ölüm hakikati ve ahiret hayatının gerçeklerinden bahsedildi. Mehmet Yavuz için dua edilerek rahmet okundu.

HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı Mehmet Dursun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Mehmet Yavuz'un çok sevilen bir şahsiyet olduğunu ve vefatı dolayısıyla bir anma programı yaptıklarını söyledi.

Dursun, "Bugün rahmetli Mehmet Yavuz için bir anma (Mevlid) programı düzenledik. Çok sevdiğimiz bir siyasetçiydi. Böyle bir siyasetçi az bulunur. Vefatı nedeniyle çok üzüldük. Genel Başkan yardımcımızdı. Ara sıra Batman'a gelip konferans verirdi. Görüşüyorduk onunla. Nasihatleri insanları mest ediyordu. O kadar güzel davranışları vardı ki anlatılmaz. İnşallah binlerce Mehmet Yavuz var. Çok değerli bir insandı. Ve yetiştirdiği insanlar çıkacak. Allah verdi, Allah aldı onu. Allah rahmet etsin. Bir yıl hastalık geçirdi. Camia olarak çok üzüldük. Halk da çok üzüldü. Allah'tan rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.

"ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ"

Anma programına katılan Gercüş halkı ise Mehmet Yavuz için dua ederek duygularını paylaştılar.

Programa katılan Seyfettin Yıldırım, "Bu akşam burada bulunmamızın sebebi çok saygı değer Mehmet Yavuz Hocamızın vefatı nedeniyledir. Gercüş halkı olarak biz buradayız. Buraya gelenlerden Allah razı olsun. Mehmet Yavuz abe gerçekten çok fedakâr ve camiamız içinde çok değerli bir insandı. Vefatı dolayısıyla çok üzüntülüyüz. Böyle yetenekli ve kabiliyetli bir hocamızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Allah mekânını cennet eylesin."

Mehmet Şah Avcı ise, "Mehmet Yavuz Hoca için geldik buraya. Allah rahmet eylesin cennetiyle sevindirsin. Günümüzde vasat insanlar azdır. Mehmet Yavuz hocamız da onlardan biriydi. Çok değerliydi. Allah onun gibilerin sayısını artırsın. Onun hayır ve bereketinden mahrum etmesin. Bizi de onun gibilerle haşr etsin. Allah rahmet eylesin." dedi.

Muhammed Yıldırım da "Bugün Mehmet Yavuz hocamızın vefatı nedeniyle toplandık. Böyle değerli bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah nice Mehmet Yavuzlar yetişir. Başta ben olmak üzere inşallah bu davaya hizmet ederiz. Allah siyasetimizi güçlü kılsın. İnşallah onun yolunu sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Anma programına HÜDA PAR Midyat İlçe teşkilatı üyeleri, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan, AK Parti İlçe Başkanı Şefik Öner, MHP İlçe Başkanı Burhan Keskin, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program yapılan ikramın ardından Mehmet Yavuz için edilen dua ile sona erdi. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *