image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle, Batman İvme Et Entegre Tesisini (mezbahane) ziyaret ederek, bayramın birinci gününden beri hummalı bir çalışma yürüten Umut Kervanının çalışmalarını yerinde gördü.

Şahin ve beraberindeki HÜDA PAR heyetini, Umut Kervanı yetkilileri karşıladı. Kesimhanede incelemelerde bulunan Şahin, Umut Kervanı yetkililerinden çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Şahin, burada Umut Kervanının üye ve gönüllülerinin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Davut Şahin, binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmak için yoğun çaba sarf eden Umut Kervanının çalışmalarının takdire şayan olduğunu kaydetti.

"Bayramın tümünde çalışma yürütüyorlar"

Umut Kervanı çalışanlarının bayramlarını fakirlere adadıklarını vurgulayan Şahin, "Batman’da Umut Kervanının kurban faaliyetlerini incelemeye geldik. Maşallah, barekallah diyoruz. Çok hummalı bir çalışma içerisindedirler. Yetkililerinden, gönüllülerinden ve çalışanlarından Allah razı olsun. Yılın bütününde zenginler ile fakirler arasında bir köprü görevi görüp binlerce fakir aileye yardım ulaştırmaktadırlar. Bu Kurban Bayramı’nda da şahit olduğumuz gibi çok yoğun bir çalışma içerisindedirler. Fakir halka kurban eti ulaştırmak için gönüllüleriyle birlikte, bayram gününün tümünde çalışma yürütüyorlar. Bu insanlar bayramlarını bu fakir halka kurban eti dağıtmak üzere burada geçirmektedirler. Biz de çalışmalarını yakından müşahede ettik. Kendilerini tebrik ediyoruz." dedi.

"Umut Kervanı kamu yararına hizmet eden dernekler statüsüne alınmalı"

Umut Kervanının muhtaçlar için çok güzel bir hizmette bulunduğunu belirten Şahin, "Yardım derneklerinin devlet tarafından da kale alınması lazım. Özellikle Umut Kervanının devlet tarafından kamu yararına hizmet eden dernekler statüsüne alınması gerekir. Çünkü şahit oluyoruz, yılın bütününde fakirlere ulaşmaya çalışıyorlar. Özellikle Kurban Bayramı döneminde gece gündüz binlerce gönüllüsüyle çalışıp zenginlerin kestirdikleri kurbanları fakirlere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu çok ciddi bir faaliyet, hayırlı bir iştir. Dolayısıyla devletin de bu hayır kervanının elinden tutup kamu yararına çalışan dernekler statüsüne taşıması lazım ki elleri güçlendirilsin, daha fazla muhtaca ulaşsın. Allah kendilerinden razı olsun, çok güzel hizmetleri var." diye konuştu. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *