image

İl Sağlık Müdürlüğü sıcakların mevsim üzerinde seyretmesi üzerine yazılı açıklamada bulunarak aşırı sıcağa karşı vatandaşları uyardı.

 

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği belirtilen açıklamada;

“Aşırı sıcaklardan en çok etkilenenlerin başında 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, dört yaşından küçük çocuklar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular ve kronik hastalığı olanlardır.
Sıcaklardan korunmak için; günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Dışarıda çalışmanız gerekiyorsa güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sulu gıdalar almaya dikkat edin. Açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edin. Geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyin ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanın.” denildi.


Bebek ve çocukları kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmaması, araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunması gerektiği hatırlatılan açıklamada; .


“Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebze, süt, meyve suyu, ıhlamur gibi bitki çayları tercih edin. Yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçının. Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için her zamankinden daha fazla miktarlarda sıvı alın. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır.” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *