image

Her yıl on binlerce muhtaç aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da Batman’da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtmaya başladı.

Aylar öncesinden çalışmalara başlayan ve bayramın birinci gününden beri hummalı bir çalışma yürüten Umut Kervanı, binlerce aileye kurban eti dağıtımına üye ve gönüllülerinin yardımıyla başladı.

Dün kesilen kurbanlıklar soğuk hava depolarında dinlendirilirken, bugün parçalanıp paket haline getirildikten sonra yetim, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı yapıldı. Kurban eti alan birçok aile ise dernek üye ve gönüllülerine bayram şekeri ikram ederek teşekkürlerini iletti.

Yüzlerce üye ve gönüllüleriyle mağdur ailelere et ulaştırmak için adeta seferber olduklarını aktaran Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, bayram boyunca fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini söyledi.

“Muhtaçlar için yollara çıktık”

Kestirdikleri kurbanların etini binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmak için dağıtmaya başladıklarını vurgulayan Işık, “Bayram namazının ardından şimdiye kadar hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Hayırseverlerimizin vekâletle vermiş oldukları kurbanların kesimini gerçekleştirdik. Dün kestirdiğimiz kurbanlıkları dinlendirmek üzere soğuk hava depolarına aldırdık. Bugünde üye ve gönüllülerimizle beraber hijyenik bir ortamda etlerimizi parçalayıp paketledik ve muhtaçlara dağıtmak üzere yollara çıktık.” dedi.

“Destek devam ederse kurban kesimimiz devam edecek”

Dünden bu yana yüzlerce kurban kestirdiklerini dile getiren Işık, “Bugün de kestirdiğimiz kurbanların etlerini binlerce aileye ulaştırmaya başladık. İnşallah destekler devam ederse Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününün ikindi saatine kadar gelen vekâletler doğrultusunda kurban kesimimiz devam edecektir. Hayırseverlerimizin talepleri doğrultusunda bu etleri muhtaçlara dağıtacağız. Bu hayra ortak olan, bizden desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Vermiş oldukları kurbanlarını Rabbim kabul etsin.” diye konuştu.(AHMET KÖLGE)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *