image

Batman’daki mezarlıklar, Kurban Bayramı arifesi ve bayramı günü sabahında gün boyunca yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla dolup taştı.

Arife günü mezarlık ziyaretinin daha iyi olduğunu düşünerek ölülerine Kur’an-ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlılar, kabristanlara akın ettiler.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ziyarette kabirlerinin bakımını yapıp mezar taşlarına su döktü. Yakınlarının yokluğunu bayramlarda daha fazla hisseden vatandaşlar, medfun bulunan yakınlarının mezarı başında hüzünlü birkaç saat geçirdi. Ölülerine dua eden vatandaşlar, daha sonra yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttı.

Mezarlıklarda yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygularını paylaşarak, medfun bulunan yakınlarının bayramını kutlayıp, kendilerine bolca dua ettiklerini belirttiler.

Bayramını kutlamak amacıyla her bayram öncesi babasının mezarını ziyarete geldiğini söyleyen Şeref Şen, “Bayram arifesi dolayısıyla babamın mezarını ziyarete geldik. Her bayram ziyarete geliyoruz. Burada ona Fatiha, Yasin okuyoruz. Ayrıca mezarını suluyoruz.” dedi.

Kabristanda ölüleri için Yasin okuyup dualarda bulunduklarını vurgulayan Sait Kayan, “Arife günü olduğu için mezarlık ziyaretinde bulunduk. Şu anda dayımın mezarını ziyarete geldik. Yakınlarımıza Yasin okuduk, dualar ettik, hayırda bulunduk. Her bayram öncesi mezarlığa gelip bayramlarını kutluyoruz.” diye konuştu.

Yakınlarının yokluğunu bayramlarda daha fazla hissettiklerini aktaran Halise Şen ise şunları söyledi: “Bugün arifedir, eşimin mezarını ziyarete geldim. Fatiha, Yasin okudum. Her fırsat bulduğumda mezarı ziyarete geliyorum. Burada ölülerimizle selam söylüyoruz. Ameli iyi olan ölüler de kendilerini ziyarete gelenleri görüyorlar. Allah tüm ölülerimize rahmet etsin.”

Yaşlı ve hasta olmasına rağmen ölmüş yakınlarını ziyaret etmekten geri durmayan Tahir Kadir, “Kabristanda ölülerimize birer Yasin okudum. Şimdi de eve gideceğim. İhtiyar ve ameliyatlı olmama rağmen mezarlığa geldim. Burada bol bol Yasin okudum, dua ettim. Allah ölülerimizi affetsin.” ifadelerini kullandı.(ŞEVKİ ASLAN)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *