image

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında ziyaret ettikleri mahallelerde tespit ettikleri sorun ve sıkıntıları düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

M. Şerif Durmaz yaptığı açıklamada, çalışma yaptıkları İkiztepe/Gırbereşk, Yenişehir (Kuyubaşı TOKİ) ile Kardelen (Emekli TOKİ) Mahallelerinde tespit ettikleri sorunları başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaşıp çözüme kavuşmasını istedi.

Gittikleri her mahallede ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirten Durmaz, yetkililerin bu sorunların çözümüne yönelik ivedi bir şekilde adım atması gerektiğini kaydetti.

Hedeflerinin her mahallede çalışma yapmak olduğunu aktaran Durmaz, "Bilindiği üzere, ‘Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip’ adlı bir proje başlatmış ve bu projemiz kapsamında merkez mahallelerimizdeki sorunların çözümü için girişimlerde bulunacağımızı ifade etmiştik. Hedefimiz, her mahallemizle ilgili bir çalışma yapmaktır. Yaptığımız çalışmalarda mahallelerimizdeki sorunları tespit edip çözümün zamanında sağlanabilmesi için işin takipçisi oluyoruz. Bu doğrultuda, hedeflerimize ulaşmak adına gayretlerimizi ve hizmetlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

"Halkımızla iç içe olmaya, sorunları için gayret sarf etmeye devam edeceğiz"

Vatandaşlara hizmet etmenin siyaset anlayışlarının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Durmaz, "İyilik ve doğruya destek olmak, kötülük ve düşmanlığa karşı olmak, parti olarak en temel ilkelerimizdendir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürecek, halkımızla iç içe olmaya ve sorunları için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz son ziyaretlerimizi Gırbereşk, Kardelen ve Yenişehir Mahallelerine yaptık. Adı geçen mahallelerimizin muhtarlarıyla ve bu mahallelerde ikamet eden bazı vatandaşlarımızla görüştük, sorun ve sıkıntıları onlardan dinledik." diye konuştu.

Durmaz, çalışma yapılan mahallelerde tespit edilen sorunları başlıklar halinde şöyle sıraladı:

İkiztepe/Gırbereşk Mahallesi

-Mahalledeki önemli sorunların başında alt yapı ve kanalizasyon sorunu gelmektedir. Kimi sokaklardaki kanalizasyonların kapağı bulunmamaktadır. Bu durum, görüntü kirliliğine sebebiyet verdiği gibi çocuklar için tehlikeli bir durumu da ortaya çıkarmaktadır. İhtiyacı karşılayacak çalışmaların bir an evvel yapılması mahallelinin beklentileri arasındadır.

-Mahallede bir müddettir sabah 05.00 ile 08.00 arasında elektrikler kesilmektedir. Elektrik kesintisi sürekli olunca mağduriyetler yaşanmaktadır. İlgili kurum olan TEDAŞ, elektrik kesintilerine giderken halkı mağdur etmemeye özen göstermelidir.

-Çok bozuk ve dar olan cadde, sokak ve kaldırımlarla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır. Resmiyette yol olan bazı yerler amacı dışında kullanılmaktadır.

-Parklarda temizlik sorunlarının olduğu mahallede çöpler düzenli bir şekilde toplanmamaktadır. Mahallenin temizliği ve çöplerin düzenli bir şekilde toplanması konusunda belediye görevini yapmalıdır.

-Yeşil alanların çoğaltılması gereken mahallenin ihtiyaçları arasında; çocuklar için oyun parkı, aile parkı, spor alanı, otopark ve sağlık ocağı da bulunmaktadır.

-Birçok mahallede olduğu gibi bu mahallede de uyuşturucu sorunu vardır. Mahalleli bu konudan dolayı şikâyetini dile getirmektedir. Mahallede kimi yerleri mesken edinmiş olan uyuşturucu kullanıcıları, çevreye rahatsızlık vermektedirler. Ne yazık ki okul önlerinde ve hatta cami bahçesinde kullanılan ve satışı yapılan uyuşturucu, gençliği ve geleceği tehdit etmektedir. Yetkililer vatandaşlarımızın taleplerine kulak vererek mahalledeki uyuşturucu sorununa ivedilikle çare bulmalıdır.

-Mahalledeki vatandaşlarımız, mahalle isminin değiştirilmesi ile ilgili de bir girişimde bulunduklarını, Gırbereşk olan ismi El Medina olarak değiştirilmesi teklifini belediyenin ilgili birimlerine sunduklarını ancak isim değişikliği tekliflerinin reddedildiğini dile getirdiler.

Kardelen (Emekli TOKİ) Mahallesi

-Bin 700 hanesi ve 7 bine yaklaşan nüfusu olan mahallede taziye evinin bulunmaması bir eksikliktir. Vatandaşlar taziye evi için uygun bir araziyi belirleyip yetkili kurumlara başvuruda bulunmuş ancak henüz bir gelişme yaşanmamıştır. Vatandaşların bu talebine duyarsız kalınmamalı, ihtiyaca cevap verecek bir taziye evi yapılmalıdır.

-Aydınlatma direklerindeki lambalardan bazıları yanmamaktadır. Mahalleli bu konuda belediyeye müracaatta bulunduklarını ancak henüz yeni sokak lambalarının takılmadığını belirtmektedirler.

-Mahallede bulunan sahipsiz ve başıboş köpekler, vatandaşlara bir sorun teşkil etmektedir. Gece boyunca havlayan sokak köpekleri mahalleliyi rahatsız etmekte, çocukları ise korkutmaktadır. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması vatandaşların beklentileri arasındadır.

-İhtiyacı tamamen karşılaması için mahallede bulunan ilkokul ve ortaokul binalarına ek binalar yapılmalı, öğrenci kardeşlerimizin daha rahat ortamlarda ve çok kalabalık olmayan sınıflarda eğitim görmeleri için imkânlar oluşturulmalıdır.

Yenişehir (Kuyubaşı TOKİ) Mahallesi

-İlimizin büyük mahallerinden biri olan bu mahallemizde bin 400 hane bulunmaktadır. Nüfusun yoğun olduğu mahalledeki vatandaşlarımızın başlıca sorunu, son zamanlarda artan hırsızlık olaylarıdır. Bunun için mahalleli, bekçilerin mahallelerinde de görev yapmasını istemektedir. Mahallede görevlendirilecek bekçiler, hırsızlık olaylarının azalmasında önemli bir etken olacaklardır.

-Mahallede taziye evi bulunmamaktadır. Uygun bir arazi belirlenip taziye evinin yapılması için yetkili kurumlar tarafından girişimler başlatılmalıdır.

-Mahalle girişindeki kavşakta sinyalizasyonun olmaması kazalara davetiye çıkarmaktadır. Ya sinyalizasyon ya da akıllı bir kavşağın yapılması, sorunun çözülmesine katkı sağlayacaktır.

-Mahallede ailelerin gidebileceği ve çocukların oyun oynayabileceği park sayısı birdir. Sık kirlenen bu park, düzenli bir şekilde temizlenmemektedir. Parkların temizliği başta olmak üzere mahalledeki sokakların temizliği ve çöplerin düzenli toplanması için ilgili kurum görevini tam manasıyla yapmalıdır.

-Mahalle şehir merkezine uzak olduğundan dolayı ulaşım en önemli ihtiyaçların başında gelmektedir. Mahalleli şehir merkezine inmek için bazen bir saat boyunca durakta beklemek zorunda kaldığını ifade etmektedir. Sorunun giderilmesi ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması için belediye otobüsleri ve sefer sayıları artırılmalıdır."(İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *