image

Batman Valisi Hulusi Şahin, Kurban Bayramı öncesi Batman-Kozluk karayolu üzerinde Jandarma yol kontrol uygulama noktası ve Batman- Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan polis yol kontrol uygulama noktasında denetlemelerde bulunarak, trafik ekiplerinden yapılan uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Trafik ekipleri tarafından yol güzergâhlarında durdurulan araçlarda bulunan çocukların ve vatandaşların Kurban Bayramını kutlayan Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik bilincinin oluşturulması ve farkındalığı artırmak amacıyla başlatılan kampanyalara dikkat çekerek, vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu ve çocuklara kampanyalar kapsamında hazırlanan el broşürleri ve kırmızı düdük dağıttı.

Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, "Kurban Bayramı tatili başladı. Vatandaşlarımız bayramı memleketlerinde sevdikleriyle ve yakınlarıyla birlikte geçirmek için yollara çıktılar. Trafik ekiplerimiz denetim çalışmalarını yürütüyorlar. Biz de ekiplerimizin yapmış olduğu asayiş uygulamalarını yerinde gözlemlemek üzere buradayız. Onlar denetimlerini yaparken biz de vatandaşlarımızla Bakanlığımızın trafik ile ilgili ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ ve ‘Hayatı Korumak için Senin de Kemerin Ses Getirsin’ gibi kampanyaları anlattık. Bakanlık olarak bu kampanyalarda hedefimiz, trafik duyarlılığını artırmak ve trafik kazalarının sayısını azaltmaktır. Trafikte olan vatandaşlarımıza şunu belirtmek istiyorum, bir anlık ihmal felaket getiriyor, lütfen emniyet kemerlerimizi takalım, hatalı solama yapmayalım ve yorgun iken araç kullanmayalım." diye konuştu. 

Denetleme sırasında Şahin’e, İl Emniyet Müdürü Vekili Hasan Mutlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Kamil Gülen eşlik etti. (MEHMET EMİN URAZ)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *